Toerschaatsen

De afdeling toerschaatsen heeft op dit moment ruim 245 leden. Het doel is het verbeteren van de schaatstechniek en voor het op peil brengen of houden van de conditie. In de winter en ook in de zomer. Geen wedstrijden of records, gewoon lekker sporten en bewegen. Gezellig, sportief en gezond. In kleine groepen, van beginners tot gevorderden. Voor mannen en vrouwen, voor jong en oud. Onder leiding van ervaren en gediplomeerde instructeurs. Dat kan allemaal bij onze afdeling.

Trainingsuren 

De trainingsuren voor seizoen 2019/2020 zijn op maandagavond van 21.30 tot 22.30 uur, op dinsdag van 19.00 tot 20.00 en op donderdagmorgen van 09.15 tot 10.20 uur. Voor de maandagavond dient u zelf een abonnement te kopen bij de kassa. Deze kunt u op uw sportpaspoort of toegangspas laten zeggen. Op dinsdag en donderdag wordt er op een publiek uur gereden. Voor deze uren betaald u zelf de entree en heeft u dus geen abonnement nodig.

Als lid  kun je aan een of meerdere van deze trainingsuren meedoen. Naast deze vaste trainingsuren wordt en ook in groepsverband gereden op maandag middag van 13.15 tot 15.00 uur en op donderdagavond van 20.30 tot 22.30 uur.

Ook in voorjaar en zomer zijn we actief. Op donderdagochtend vanaf half 10 wandelen en hardlopen in de duinen bij Egmond. Ook fietsen in de wijde omgeving van Alkmaar, op donderdagochtend vanaf 9 uur, vertrek vanuit Sint Pancras. Daarnaast doen we ook aan In-line skaten (skeeleren) op maandagavond vanaf 7 uur.

Als je eens wilt kennismaken met een van onze activiteiten kan je een proefles volgen. Neem daarvoor contact op met de ledenadministratie.

Toerschaatsen
Toerschaatsen

Prijzen

Ons verenigingsjaar loopt van 1 april tot 31 maart. Wie in zomer én winter actief is in onze afdeling noemen we jaarlid. De contributie voor jaarleden is dit jaar 73 euro. Voor winterleden is de contributie 63 euro en voor zomerleden 43 euro per jaar. Alle contributie wordt door de penningmeester via incasso geïnd.

Voor het schaatsen op maandag is er naast de contributie een zgn. toerschaats-abonnement nodig. Zo'n abonnement kost deze winter 76 euro en 64,50 euro, als je in bezit bent van een sportpaspoort van de gemeente Alkmaar. Dat paspoort is aan te schaffen bij de kassa van de ijsbaan voor €45,50 euro. Het geeft reductie op de toegangsprijs van de ijsbaan (op alle dagen van de week) en ook van de Alkmaarse zwembaden. (Zie voor meer informatie: www.sportloketalkmaar.nl).

Op de donderdag wordt in de zogenaamde publieksuren gereden en dien je zelf de entree voor de baan te betalen. Wij rijden het hele schaatsseizoen wat neerkomt op 21 lessen per seizoen.

Bent u geïnteresseerd of heeft u vragen?