Schaatsles

Op zaterdagavond van 17.30 – 18.30 uur op de 400m baan

Heb je ook zin gekregen om te gaan schaatsen na het natuurijs van afgelopen winter?

Schaatslessen van de Alkmaarsche IJsclub zijn er voor volwassenen en jongeren vanaf 13 jaar. Iedereen kan meedoen. Dus ook als je nog nooit hebt geschaatst en onzeker bent over wat je kunt.

We schaatsen in een prettige sfeer, op een uur waarbij alleen maar deze schaatslessen bezig zijn!

De lessen worden gegeven in verschillende groepen, van beginner tot gevorderde schaatser. Er is altijd een groep met een niveau dat perfect bij je past.
We hebben ervaren trainers die het geweldig vinden om ook jou beter te leren schaatsen. De ijsbaan is half overdekt, dus wel lekker buiten, maar geen last van regen.

Beginners leren om op de juiste manier af te zetten, te glijden en te balanceren. Door te oefenen gaat dat beter. Je zult je zekerder gaan voelen op het ijs en het schaatsen gaat makkelijker en wordt zo steeds leuker.

Gevorderde schaatsers gaan aan de slag om hun techniek te verbeteren, waardoor zij makkelijker hogere snelheden kunnen behalen. Ook wordt er aan de conditie gewerkt.

Ouders en jongeren vanaf 13 jaar kunnen tegelijkertijd les krijgen in verschillende groepen. Deze lessen vormen dan ook een prima vervolg op het jeugdschaatsen van de AIJC en het is leuk om zo samen aan het schaatsen te zijn.

Tijdens de schaatslessen zijn er geen andere mensen “vrij” aan het schaatsen. Het is dus een speciaal gereserveerd uur. Dit is een heel groot voordeel van deze schaatslessen.

Ben je enthousiast? Inschrijven kan meteen via de inschrijfbutton hieronder.

Schaatsles Alkmaarsche IJsclub Alkmaar
Schaatsles

Schaatslessen seizoen 2022 / 2023:

Kosten: 140 euro voor 16 lessen. Bij dit bedrag is toegang tot de ijsbaan inbegrepen!

Lestijd: op zaterdagavond; start 17.30 uur, einde les 18.30 uur. Kom ruim op tijd om rustig de schaatsen te kunnen onderbinden zodat je op tijd het ijs op kan.

Data 2022-2023:

Oktober: 15-22-29
November: 5-12-19-26
December: 10-17
Januari: 7-14-21-28
Februari: 4-18-25