Wedstrijdprogramma 2020/2021

Op ijsbaan de Meent en op andere ijsbanen worden diverse schaatswedstrijden georganiseerd, maar worden lang niet allemaal georganiseerd door de Alkmaarsche IJsclub. De wedstrijdkalender hieron-der geeft een kort overzicht met de verschillende wedstrijden. Daarnaast zijn er zogenaamde inter-clubwedstrijden, waarbij wij als AIJC strijden tegen andere schaatsverenigingen. Deze wedstrijden worden vermeld via de mail. Algemene informatie over wedstrijden vind je in het Wedstrijdboekje KNSB.
Inschrijven


Via de inschrijfbutton kun je direct naar de inschrijfomgeving van de KNSB. Hier kan je de gewenste afstanden kiezen uit een voorselectie (in overleg met trainers). Let op: het schema kan in het seizoen nog gewijzigd worden.

  1. Ga naar de algemene inschrijfsite van de KNSB: inschrijven.schaatsen.nl.
  2. Selecteer onze baan (Alkmaar).
  3. Klik de betreffende wedstrijd aan.
  4. Ga naar het kopje ‘inschrijven’.
  5. Nu is het KNSB-relatienummer nodig, dit nummer heb je via de mail gekregen van de KNSB. Om je aan te kunnen melden dien je ook een KNSB wedstrijdlicentie te hebben.
  6. Controleer de gegevens en selecteer de gewenste afstandscombinatie.


Meer info over het inschrijven de KNSB-wedstrijdlicentie en leeftijdscategorieën vind je op Veel gestelde vragen & antwoorden.


Vrijwilligers/jury
Als je lid wordt van de AIJC, dan verwachten wij af en toe ook wat hulp van de oudere leden, ouders/verzorgers bij de clubactiviteiten. Gedurende het seizoen zijn er genoeg momenten waarop wij een beroep moeten om de activiteiten mogelijk te maken, met in dit geval de wedstrijden. Met de ‘Aanmelden jury’ button kan het formulier worden ingevuld door bij de wedstrijd de naam onder de functie in te vullen. Bij de eerste wedstrijden zien we het liefst vrijwilligers met wat ervaring.

AIJC Wedstrijd Hier kunnen AIJC leden uit de betreffende categorie inschrijven, soms is er plek voor andere categorieën.
Categoriewedstrijd Hier kunnen alle rijders uit de betreffende categorie inschrijven, ongeacht vereniging.
Baancompetitie Nieuw dit seizoen, een competitie waar alle verenigingen van De Meent mee mogen doen. Zie voor meer informatie: https://www.sfalkmaar.nl/schaats-federatie-cup
Fortysix bokaal etc Dit type wedstrijden is op uitnodiging of via plaatsing

Programma