Veteranen en masters

De groep masters binnen de AIJC is bedoeld voor alle leden van 39 jaar en ouder. Uitzonderingen hierop zijn mogelijk voor jongere leden die het niveau van de senioren groep te hoog vinden. Zij zijn van harte welkom. Van de leden wordt verwacht dat ze de schaatsvaardigheden goed beheersen met daarbij een goede conditie.

Over het algemeen zijn de masters actief bezig met trainen voor wedstrijden. Dit kunnen zowel langebaan als marathon wedstrijden zijn. Een deel van de groep rijdt geen wedstrijden. Het hele jaar door wordt er training gegeven. Zomers loop- en fietstrainingen en s‘winters schaatstrainingen.

De zomertrainingen hebben als doel: het verbeteren van de algehele conditie en het trainen van schaats specifieke vaardigheden en spiergroepen.

De wintertrainingen zijn gericht op algehele conditie en schaats specifieke vaardigheden voor langebaan en marathon wedstrijden en omvatten onder andere: techniek, starten, sprinten, wedstrijdhardheid en uithoudingsvermogen.
Sportieve doelen zijn onder andere: clubkampioen worden, plaatsing voor NK en WK masters, deelname aan interclubs en mooie uitslagen rijden binnen de marathon competitie.

Trainers

Trainer naam

Lorem ipsum dolor sit amet timeam deleniti mnesarchum ex sed alii hinc dolores ad cum. Urbanitas similique ex nam paulo temporibus ea vis id odio adhuc nostrum eos.

Trainer naam

Lorem ipsum dolor sit amet timeam deleniti mnesarchum ex sed alii hinc dolores ad cum. Urbanitas similique ex nam paulo temporibus ea vis id odio adhuc nostrum eos.

Het laatste nieuws

maart 13, 2023
13.03 7

Jarno en Jens nemen medailles mee van de Vikingrace

Op donderdag 2 maart kregen Jarna Baars en Jens Van Wifferen een mail dat zij 1e reserve stonden op de lijst van deelnemers voor de Vikingrace. Zelf hadden wij niet echt van de Vikingrace gehoord dus hebben wij de site maar even bezocht: www.vikingrace.nl.…
februari 23, 2023
23.01 1

Het NK marathon voor Pupillen/Junioren in Groningen

Afgelopen zaterdag 18 februari was de AIJC goed vertegenwoordigd op het NK marathon voor Pupillen/ Junioren in Groningen. Het was een spannende dag voor de meeste rijders van de AIJC aangezien zij alleen de SFA marathon gewend zijn. Zaterdag was het toch wel…
februari 13, 2023
13.02 IMG 20230211 WA0034

De Schaatsjongens en Meisjes van Bontekoe

Van onze verslaggever - 11 februari Hoorn - Laat in de middag arriveerden één voor één de rijders van de AIJC om deel te gaan nemen aan het Bontekoe schaatstoernooi. Een door de STG Hoorn zeer goed georganiseerd toernooi voor jongens en meisjes pupillen C, B,…
januari 28, 2023
28.01 IMG 20230121 WA0016

Nederlands Pupillen Toernooi

Afgelopen zaterdag 21 januari 2023 was de dag van het Nederlands Pupillen Toernooi / NPT | STV Eemsmond. Met maar liefst 7 rijders van de AIJC, Jarno Baars, Teun Kwant, Noa Veerman, Hidde de Lange, Bradley Spijk, Teun Zutt en Jens van Wifferen, stonden wij…