Wedstrijdschaatsen bij de AIJC

De Alkmaarsche IJsclub maakt wedstrijd schaatsen toegankelijk voor iedereen. Met ruim tweehonderd wedstrijdschaatsers draagt de AIJC haar steentje bij aan zowel de topsport als de breedtesport. Veel kampioenen zijn hun carrière begonnen bij onze club zoals Koen Verweij.

 

Sponsoren

Club van 100

Partners

Langebaan schaatsen pupillen

AIJC Jeugd

Bij de Alkmaarsche IJsclub kun je al vanaf een leeftijd van 7 jaar wedstrijdschaatsen. Onze pupillen trainers zijn zelf ervaren schaatsers en weten precies hoe ze uw kind op een goede en leuke manier kunnen leren schaatsen. Het trainen is gericht op het rijden van wedstrijden maar plezier staat uiteraard centraal. Naast twee trainingen, op maandagavond en zaterdagochtend, wordt er eens in de paar weken een wedstrijd gereden. Uiteraard wordt er in de zomer ook aan droogtraining, skeeleren en MTB gedaan.

AIJC Senioren

Onze neo-senioren en senioren groep, in de leeftijd tussen 18 en ca. 35 jaar, bestaat uit ongeveer 40 jongens en meiden die met elkaar een hele gezellige groep vormen. Dit onder leiding van twee enthousiaste trainers. Naast dat er iedere training in de zomer en in de winter lekker en hard getraind wordt, is er ook tijd voor ontspanning met elkaar.

Ieder seizoen wordt er wel wat ludieks bedacht. Dit kan verschillen van een gezellige BBQ tot een team buildings weekend waar iedereen vrij is om aan deel te nemen.

Ondanks dat er niveau verschil in deze groep is, zijn er altijd wel jongens en meiden waar je samen mee kan trainen zodat je niet alleen hoeft te trainen.

Langebaan schaatsen senioren
Langebaan schaatsen masters

AIJC Masters

De groep masters binnen de AIJC is bedoeld voor alle leden van 39 jaar en ouder. Uitzonderingen hierop zijn mogelijk voor jongere leden die het niveau van de senioren groep te hoog vinden. Zij zijn van harte welkom. Van de leden wordt verwacht dat ze de schaatsvaardigheden goed beheersen met daarbij een goede conditie.

Over het algemeen zijn de masters actief bezig met trainen voor wedstrijden. Dit kunnen zowel langebaan als marathon wedstrijden zijn. Een deel van de groep rijdt geen wedstrijden. Het hele jaar door wordt er training gegeven. Zomers loop- en fietstrainingen en s‘winters schaatstrainingen.

Het laatste nieuws

maart 13, 2023
13.03 7

Jarno en Jens nemen medailles mee van de Vikingrace

Op donderdag 2 maart kregen Jarna Baars en Jens Van Wifferen een mail dat zij 1e reserve stonden op de lijst van deelnemers voor de Vikingrace. Zelf hadden wij niet echt van de Vikingrace gehoord dus hebben wij de site maar even bezocht: www.vikingrace.nl.…
februari 23, 2023
23.01 1

Het NK marathon voor Pupillen/Junioren in Groningen

Afgelopen zaterdag 18 februari was de AIJC goed vertegenwoordigd op het NK marathon voor Pupillen/ Junioren in Groningen. Het was een spannende dag voor de meeste rijders van de AIJC aangezien zij alleen de SFA marathon gewend zijn. Zaterdag was het toch wel…
februari 13, 2023
13.02 IMG 20230211 WA0034

De Schaatsjongens en Meisjes van Bontekoe

Van onze verslaggever - 11 februari Hoorn - Laat in de middag arriveerden één voor één de rijders van de AIJC om deel te gaan nemen aan het Bontekoe schaatstoernooi. Een door de STG Hoorn zeer goed georganiseerd toernooi voor jongens en meisjes pupillen C, B,…
januari 28, 2023
28.01 IMG 20230121 WA0016

Nederlands Pupillen Toernooi

Afgelopen zaterdag 21 januari 2023 was de dag van het Nederlands Pupillen Toernooi / NPT | STV Eemsmond. Met maar liefst 7 rijders van de AIJC, Jarno Baars, Teun Kwant, Noa Veerman, Hidde de Lange, Bradley Spijk, Teun Zutt en Jens van Wifferen, stonden wij…