08 december 2022 - Op zaterdag 10 december organiseert de Alkmaarsche IJsclub afdeling Kunstrijden de jaarlijkse Waagbokaal in Sportcomplex De Meent in Alkmaar. Maar liefst 80 deelnemers van verenigingen uit heel Nederland hebben zich dit jaar ingeschreven voor de wedstrijd welke plaats zal vinden van 10:30 tot 18:00 uur. 

 

Waagbokaal Alkmaar 

De Alkmaarsche IJsclub afdeling kunstrijden organiseert op zaterdag 10 december 2022 haar jaarlijkse interclubwedstrijd de Waagbokaal. De Waagbokaal is het toneel voor alle beginnende wedstrijdcategorieën binnen het kunstrijden: Starters, Pupillen en Aspiranten. Tijdens de Waagbokaal komen schaatsers van alle leeftijden vanuit het hele land naar Alkmaar om hun küren te tonen voor een jury bestaande uit een officieel KNSB jurylid en twee door de Alkmaarsche IJsclub [AIJC] aangewezen juryleden. 

AIJC wordt dit jaar vertegenwoordigd met maar liefst 20 schaatsers verspreid over alle categorieën. Daarbij is de Waagbokaal voor een aantal schaatsers van AIJC hun allereerste wedstrijd ooit, extra spannend dus! 

We zijn erg blij en trots dat we als kleine vereniging binnen Sportcomplex De Meent deze mooie nationale wedstrijd mogen en kunnen organiseren, en dat vanuit het hele land zoveel rijders mee komen doen. De Waagbokaal vindt plaats in de ijshal van Sportcomplex De Meent in Alkmaar van 10:30 tot 18:00 uur en is gratis toegankelijk voor publiek. 

 

Details wedstrijd: 

  • Datum: zaterdag 10 december 2022 
  • Tijden: tussen 10:30 en 18:00 uur 
  • Locatie: IJshal Sportcomplex De Meent in Alkmaar 
  • Toegang: gratis 

 08.12 AIJC Kunstschaatsen Waagbokaal 2022 Aankondiging Masha Shilo Waagbokaal 2021 Foto credits Westphil Photography