logo AIJC facebook 200px

HUISREGELS VOOR KUNSTRIJDERSSEIZOEN 2021-2022


- Kom op tijd naar de trainingen, vraag toestemming aan coaches of bestuur om het ijs op te gaan en verlaat de ijshal na afloop van de les.

- Kleed je om en doe je schaatsen aan in de kleedkamers of in de ijshal.

- Meld je bij de trainer aan als je op het ijs gaat en meld je af na afloop van de training.

- Toon respect voor de trainers, begeleiders en vrijwilligers.

- Stel je sociaal en sportief op ten opzichte van alle andere schaatsers.

- Nuttig geen eten, kauwgom of snoep tijdens de training.

- Volwassen schaatsers melden zich tijdig afwezig voor de trainingen:
Recreanten: bij de ledenadministratie.
Wedstrijdrijders bij: Marcus Deen- Hoofdcoach.

- Draag handschoenen en aansluitende kleding.

- Draag geen sjaals, petten, mutsen, etc.

- Draag haren vast.

- Draag geen lange oorbellen, losse sieraden, kettingen of ringen.

- Draag tijdens wedstrijden en testen de clubjas.

- Schaatsen bij een andere club en/of andere trainers is niet toegestaan.

 

HUISREGELS VOOR OUDERS EN BEGELEIDERS SEIZOEN 2021-2022

 

 Ivm corona houden wij de nieuwste maatregelen aan. 

• Tijdens de kijklessen mogen ouders, verzorgers en derden, de lessen vanuit de banken bijwonen. Deze kijklessen worden per mail aangekondigd.
• Verlaat de ijshal maximaal 10 minuten na aanvang van de les, u bent weer welkom 10 minuten voor het einde van de les.
• Het is niet toegestaan om foto’s en filmmateriaal te maken in de ijshal als deze in gebruik is van AIJC-afdeling kunstrijden.
• Beperk het contact met trainers voor en na de lessen. Maak voor uitgebreide gesprekken een (bel) afspraak en/of maak gebruik van de aangeboden 10 minuten gesprekken met de Hoofdcoach. Benader de coaches NIET tijdens de lessen.
• Meld de kunstrijder tijdig af,
 - Recreanten: bij de ledenadministratie
 - Wedstrijdrijders bij: Marcus Deen- Hoofdcoach

• Assisteer en begeleid uw kunstschaatser in het naleven van de huisregels voor kunstrijders.

Gedragsregels trainers, coaches en begeleiders: AIJC verwijst naar de knsb website https://knsb.nl/over-de-knsb/reglementen/
(Onder sub VI)

Afmelden lessen:

Jeugd- en recreantenlessen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Wedstrijdlessen, droogtrainingen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Clubmail

Houd altijd je clubmail in de gaten voor belangrijke informatie over de club. Heb je vragen dan kun je altijd bij de volgende personen terecht:

Abonnementen L2Sk8/Rec/wedstrijd Sophie Voskuil Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Algemene clubzaken, klachten/suggesties Rosanna Ballirano Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Wedstrijdsecretaris/organisatie (knsb)wedstrijd/test Rosanna Ballirano Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Financiën/facturen Nancy Wijkhuizen Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Trainersvragen hoofdcoach Marcus Deen Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Showcommissie Cindy Moree Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Eventscommissie Patricia Groothedde Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Facebook/pr&publiciteit Alexandra Huijgens Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

 

Wij proberen vragen binnen drie werkdagen te beantwoorden.

Nb. Het is niet toegestaan zelf contact te leggen met de Meent, de KNSB, het Gewest of andere clubs/trainers. Heb je vragen? Stel deze dan gerust, maar altijd eerst via bovengenoemde emailadressen. (Gelieve niet via sms, app, facebook of prive-email maar via de club-email).

Samenstelling Bestuur

Voorzitter: Rosanna Ballirano

Penningmeester: Nancy Wijkhuizen

Secretaris: Caroline van Loon

Algemeen bestuurslid: Aleksandra Shilo

Ledenadministrateur: Sophie Voskuil

Wedstrijdsecretaris: Rosanna Ballirano

Algemene informatie

Algemene informatie vind je op https://knsb.nl/kunstrijden/
Via de kunstrijden pagina van de KNSB kun je de KNSB informatie over kunstrijden lezen. Je kunt onder andere de wedstrijdkalender bekijken en in de Specifieke Bepalingen staan alle regels en categorie indelingen voor het Nederlandse kunstschaatsen. Ook vind je er de selectienormen voor deelname aan het ONK en internationale wedstrijden. Informatie over je licentie vind je er ook, alsmede uitslagen en relevante reglementen. 
Verder melden wij via facebook veel wedstrijdnieuws, clubnieuws en plaatsen wij uitslagen en foto's: https://www.facebook.com/AIJCkunstschaatsen/ 
Bezoek ook onze website: https://www.alkmaarscheijsclub.nl/kunstschaatsen.html 
Een ledenpagina hebben wij ook (uitsluitend lidmaatschap voor AIJC leden).
https://www.facebook.com/groups/887005271352923/ 
Hier kun je allerlei informatie kwijt en/of een oproep doen. Iedereen kan leden aan de groep toevoegen, let er hierbij op of dit ook echt *huidige* (ouders/verzorgers van) leden van de club zijn!
Anders worden zij niet toegevoegd. Bij het delen van foto's/video's: vernoem of deze ook op onze algemene pagina mogen, dan kunnen we ze daar eventueel delen.

Vrijwilligers

AIJC organiseert veel en zonder hulp van ouders lukt dit niet. Er gaat vaak een oproep uit voor (wedstrijd/organisatie) ondersteuning. Dit stelt niet veel voor maar zonder iedereen op een bepaalde post lukt het niet. Zie je jezelf al op een bepaalde post? Zou je de club willen helpen?
Laat het ons vooral weten!
Wij zijn altijd opzoek naar speakers (oplezen punten), verkopers, baliedames/heren, boardingmedewerkers, musicoperators (cd bedienen), jurybegeleiders, koffie/thee runners. In principe gaan wij er vanuit dat als er een evenement wordt georganiseerd waaraan je kind deelneemt, dat je die dag ook een taak op je kunt nemen want je bent immers toch al aanwezig. Dat betekent dat de praktische uitvoering op de dag zelf van de bokaalrijders bij de bokaalouders ligt en van de knsb cup rijders bij de nk/knsb ouders.
De praktische uitvoering (organisatie & vrijwilligers regelen) van de waagbokaal, clubwedstrijd en wintershow ligt bij de feestcommissie en van de knsb wedstrijden/test bij het wedstrijdsecretariaat. Ook de algehele planning/coördinatie van wedstrijden/testen ligt bij het bestuur/ wedstrijdsecretariaat.

Opzeggen

Als u het lidmaatschap wilt opzeggen dan dient dat vóór 1 juli voorafgaand aan het nieuwe seizoen te doen. Bij te late afmelding blijven de kosten voor het aankomende lidmaatschap (€60) nog voor een jaar verschuldigd. Opzeggen gebeurt schriftelijk via de email aan de ledenadministratie.

Betalingen

Van de penningmeester ontvang je facturen voor je winter en/of zomerabonnement, deelname aan wedstrijden en testen, deelname aan het showteam en bijv. voor je clubjasje. Betreffende de abonnementen wordt in de correspondentie altijd aangegeven of betaaltermijnen mogelijk zijn. In principe worden facturen verstuurd met een betalingstermijn van 2 weken. Indien u in termijnen wilt betalen graag aangeven bij de ledenadministratie en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Indien er niets vernomen wordt gaan wij er van uit dat de kosten in 1 keer betaald zullen worden. Maak dit altijd schriftelijk via de email en op tijd kenbaar. Op de baan worden geen afspraken gemaakt.

Uitzonderingen

In principe verleent de club geen uitzonderingen van welke aard. Wij hebben veel leden en wij kunnen niet met alle persoonlijke agenda's rekening houden. Wij waarborgen graag de continuïteit binnen de club.
Denk je toch in aanmerking te komen voor een uitzondering bijv. betreffende je abonnement of wil je een betalingsregeling treffen? Maak dit dan altijd eerst schriftelijk via de email en op tijd kenbaar.
Op de baan worden geen afspraken gemaakt.
Stuur daartoe altijd eerst een bericht naar het secretariaat.

Publiciteit

Met uitzondering van de kranten in Alkmaar is het toegestaan om als lid zelf lokale krantjes aan te schrijven indien iemand een podiumplaats heeft behaald. Graag ontvangen wij te allen tijde van te voren een afschrift over het te zenden materiaal. Ook vragen wij om altijd de collega rijders (uit sportiviteit) ook te noemen van de desbetreffende categorie. Dus heeft je kind een mooie plek bemachtigd? Noem dan ook altijd even de andere AIJC leden van je categorie want we zijn immers een club. Verder zijn wij altijd opzoek naar nieuwe leden dus zet je daar ook voor in. AIJC betekent het hele jaar rond schaatsen, op elke niveau, voor elke leeftijd. Promoot dat!

Facebooksites

Kunstschaats spulletjes/kleding verkopen www.facebook.com/groups/1612552025700318/ 

Kunstschaatsspulletjes Vlaanderen te koop www.facebook.com/groups/348434135310007/ 

Kunstschaatsspulletjes Nederland te koop www.facebook.com/groups/1640570732851551/ 

Schaatspakjes kunstschaatsen rolschaatsen schaatskleding twirling www.facebook.com/165010147036970/ 

Kringelsport www.facebook.com/kringelsport/ 

Schaatsen/ijzers (vraag altijd eerst de coach): Fortysix https://www.fortysixsports.nl/

Karin Schaatssport Dordrecht www.facebook.com/KarinsSchaatssport/ www.karinsschaatssport.nl/