Voor alle kinderen tussen de 6-12 jaar oud die graag (beter) willen leren schaatsen is er de Jeugdschaatsafdeling van de Alkmaarsche IJsclub! De Jeugdschaatslessen worden verzorgd door ervaren gecertificeerde trainers die de kinderen op een speelse manier de vaardigheden van het schaatsen eigen maken. Plezier in het schaatsen staat hierbij altijd voorop!

 

Schaatsen & kleding

De schaatsvaardigheden die aangeleerd worden zijn gericht op het ‘gewone’ schaatsen en niet op kunstrijden of hockeyschaatsen. De laatste twee vergen een heel andere schaatstechniek en hebben een ander doel. Wij raden het daarom ook af de lessen te volgen op kunst-/hockeyschaatsen.

Handschoenen zijn verplicht! Zonder handschoenen mag uw kind de ijsbaan niet op! Het is ook niet toegestaan om met schoenen het ijs op te gaan.

Vermijd te dikke en te warme kleding. Door het bewegen worden de kinderen snel warm! Wij adviseren om voor laagjes kleding te kiezen, zodat er gemakkelijk lagen aan- en uitgetrokken kunnen worden indien gewenst.

 

Speciale lesuren

Wij verzorgen onze lessen op speciale KNSB-uren. Dit zijn publieksvrije uren waarop door diverse schaatsverenigingen les wordt gegeven aan kinderen. Er zijn dus géén (volwassen) vrij rijders op het ijs! Dit biedt ons vele voordelen. Verspreid over de buitenbaan van de 400m baan hebben alle lesgroepen hun eigen stuk ijs waar ze alle oefeningen kunnen doen. De binnenbaan wordt gebruikt voor het rondes rijden. Doordat er geen (volwassen) vrij schaatsers rondrijden is het op de baan veel veiliger voor de kinderen om te schaatsen.

 

De lessen

De lesgroepen worden ingedeeld op leeftijd en ervaring (schaatservaring of eerder behaalde schaatsdiploma’s). De eerste weken kan hierin op wens van u of uw kind of op advies van de schaatstrainer nog verandering worden aangebracht, indien bijvoorbeeld het niveau van uw kind niet overeenkomt met de rest van de groep. Hierdoor heeft uw kind altijd schaatsles op maat!

 

Tijdens de schaatslessen wordt onder andere ingegaan op het vallen & opstaan, het recht op de schaatsen staan, de schaatshouding, de afzet en het bochten rijden. Uiteraard alles aangepast naar het niveau van zowel de groep als het individu. Wij zorgen ervoor dat elke lesgroep begeleid wordt door minstens 1 gekwalificeerde schaatstrainer. Deze trainer wordt bijgestaan door een assistent of een trainer in opleiding.

 

Komend seizoen 2022/2023 zijn de lesdagen- en tijden:

Zaterdag van 11:00 tot 12:00 uur

Start Seizoencursus: zaterdag 15 oktober 2022. Proefles: zaterdag 8 oktober 2022.

Start Wintercursus: zaterdag 31 december 2022. Proefles: zaterdag 31 december 2022.

 

Kosten en Aanmelden

De kosten bedragen voor een heel seizoen: € 92,50.

Inbegrepen zijn voor de zaterdag: toegang tot de ijsbaan, ruim 20 lessen inclusief examens en Elfstedentocht.

Meld je nu aan via het aanmeldingsformulier!

 

Sinds enkele jaren biedt de afdeling jeugdschaatsen de mogelijkheid voor deelname aan de Wintercursus. Hierbij start uw kind eind december voor het 2e deel van het schaatsseizoen. Uw kind wordt ingedeeld bij de al bestaande groepjes, waarbij rekening gehouden wordt met leeftijd en schaatservaring.

De kosten bedragen voor de wintercursus: € 55,-.

Inbegrepen zijn voor de zaterdag: toegang tot de ijsbaan, ruim 10 lessen inclusief examens en Elfstedentocht.

Meld je nu aan via het aanmeldingsformulier!