Jeugdschaatsen

Jaarlijks verzorgen wij schaatslessen voor ruim 100 kinderen tussen de 6-12 jaar, waarin wij hen op speelse wijze de basistechnieken van het schaatsen aanleren. Voor de één is het een opstap naar het wedstrijdschaatsen en voor anderen het begin van een mooie recreatieve schaatsloopbaan.

Schaatsles

Schaatslessen

Schaatslessen zijn er voor jongeren en volwassenen van 13 jaar en ouder. Iedereen kan meedoen! Dus ook als je nog nooit hebt geschaatst of onzeker bent over wat je kunt. De lessen worden verzorgd in meerdere groepen met elk hun eigen niveau: van starter/ beginner tot gevorderde rijder.

Langebaan schaatsen Alkmaarsche IJsclub

Langebaanschaatsen

Dit is de wedstrijdafdeling van de AIJC. Deze afdeling kent een hele brede groep schaatsers. De een traint één of twee keer in de week, terwijl anderen meer dan vijf keer in de week trainen. In de winter wordt er natuurlijk veelal op het ijs getraind maar ook in de zomer wordt er hard getraind. Zo wordt er onder andere geskeelerd, geracefietst en gekrachttraind. Dit alles onder leiding van gediplomeerde trainers. Dus wil jij graag wedstrijden rijden en het meeste uit jouw schaatstalent halen? Dan ben je bij de afdeling langebaan aan het juiste adres.

Kunstschaatsen Alkmaarsche IJsclub

Kunstschaatsen

De laatste jaren is kunstrijden een zeer populaire sport geworden onder jong en oud. De Alkmaarsche IJsclub probeert in deze behoeften te voorzien door voor alle leeftijden een passende les te verzorgen. Bij ons kun je terecht als beginner en les krijgen in het kunstrijden, maar er is ook een wedstrijd- en showgroep. Het is dus mogelijk om als beginner te starten en uiteindelijk NK deelnemer te worden! Dus wil jij leren kunstschaatsen, beter worden of fanatiek trainen? Kom dan kunstschaatsen bij de AIJC.

Toerschaatsen schaatsen Alkmaarsche IJsclub

Toerschaatsen

Het doel van de afdeling toerschaatsen is het verbeteren van de schaatstechniek en het op peil brengen of houden van de conditie. In de winter en ook in de zomer. Geen wedstrijden of records, gewoon lekker sporten en bewegen. Gezellig, sportief en gezond. In kleine groepen, van beginners tot gevorderden. Voor mannen en vrouwen, voor jong en oud. Onder leiding van ervaren en gediplomeerde instructeurs. Dat kan allemaal bij onze afdeling.

Zoeff, G-schaatsen Alkmaarsche IJsclub

Zoeff (G-schaatsen)

Zoeff is een G-schaatsvereniging waar mensen met een beperking van jong tot oud zichzelf kunnen zijn en vrij kunnen bewegen op ieder niveau. Bestuur, trainers en vrijwilligers ervaren hun aandeel in de vereniging en de omgang met de leden als een verrijking. Elkaar inspireren, stimuleren, ondersteunen en vooral plezier hebben, daar draait het om.