Corona Update

Alkmaar – Afgelopen maandag zijn de maatregelen rondom het coronavirus in de sportsectoren aangescherpt. Mede daardoor hebben de coronaprotocollen voor het gebruik van IJsbaan de Meent wat op zich doen wachten. Even een korte en hopelijk duidelijk uitleg over de protocollen, het is op de IJsbaan de Meent namelijk net even anders dan bij de plaatselijke voetbalclub.

Dit komt vooral door de vele organisatie die betrokken zijn bij de ijsbaan. Landelijke sportbonden (NOC*NSF en KNSB), de huurder van de wedstrijdtrainingen (Schaatstfederatie Alkmaar) en de verantwoordelijke van het sportcomplex (Alkmaar Sport). Om nog maar de zwijgen van de tien verenigingen de gezamenlijk de baan gebruiken, waarvan wij er dus slechts één zijn.

Inmiddels zijn de landelijke protocollen bij iedereen wel bekend, hier toch nog even een link naar de laatste versies van het NOC*NSF verantwoord sporten protocol en het KNSB aanvullend protocol (indien de nieuwe versie beschikbaar word hiernaar verwezen). Deze maatregelen gelden landelijk en zijn dus geldig op iedere ijsbaan in Nederland.

Dan het protocol van de Schaatsfederatie, deze is hier te vinden op de homepage van de SFA. Deze maatregelen gelden tijdens de wedstrijdtrainingen van de Alkmaarsche IJsclub en bij de zogenoemde SFA wedstrijden op ijsbaan de Meent. Lees deze dus even zorgvuldig door. Als laatste verwijzen wij nog naar het protocol van Alkmaar Sport, deze maatregelen gelden ten alle tijden bij het betreden van het sportcomplex.

Een coronaprotocol van de Alkmaarsche IJsclub rondom het winterseizoen is er nog niet, omdat wij onze eerste besloten AIJC wedstrijd op zondag 18 oktober hebben. Wij hopen dan meer duidelijkheid te kunnen geven over bijvoorbeeld toeschouwers langs de baan.