Succesvol weekend voor de Alkmaarse kunstrijders tijdens de Internationale Stars On Ice Cup 2020 Zoetermeer
Afgelopen weekend deden 20 kunstrijders van de Alkmaarse ijsclub mee aan de internationale schaatswedstrijd “Stars on Ice Cup” in Zoetermeer. Voor de vele jonge rijders van de ijsclub een geheel nieuwe ervaring vanwege het schaatsen in een nieuwe omgeving. Voor de gevorderde rijders uit het bokalencircuit vormden de wedstrijd tevens een prachtige gelegenheid voor het verdienen van startbewijs voor de landelijke finale eind maart dit jaar.

De wedstrijd leverde veel persoonlijke records op en maar liefst 5 podiumplaatsen. Goud was er voor de 19 jarige Sanne Dekker in de categorie Maxi. Eveneens goud voor Takayoshi Vrooland (18 jaar) in de basic novice heren B en een derde 1e plaats voor Takaharu Vrooland (13 jaar) in de Midi heren. Zilver was er voor de piepjonge Olivia Voskuijl (8 jaar) in de Starters 1 en tot slot welverdiend brons voor Summer Wijkhuizen (9 jaar) in de Pupillen 2.

Op 8 februari vindt in Eindhoven de laatste en 6e bokaalselectie plaats en wordt duidelijk welke rijders zich gekwalificeerd hebben voor de Nationale Bokaalfinale 2020.

Heeft u interesse om kunstschaatsen zelf van dichtbij mee te maken?

Op 29 februari vindt het AIJC Clubkampioenschap Kunstrijden plaats op thuisbaan De Meent Bauerfeind in Alkmaar (toegang is gratis). En op 18 en 19 april organiseert de Alkmaarsche IJsclub afdeling Kunstrijden wederom de jaarlijkse indrukwekkende ijsshow.

================================

Nationale Bokaalfinale 2020

De nationale bokaalfinale is een toernooi waar de verschillende bokaalcategorieën strijden om de Nationale titels. Een finale niet alleen alleen der aanstormende talenten zoals de mini's maar ook een finale voor de oudere leeftijdscategorieën. De toprijders in deze B categorieën stromen dikwijls door naar het A circuit.
Het landelijke evenement vindt plaats op 27 en 28 maart 2020, locatie wordt nader bekend gemaakt.
(Het Nederlands Kampioenschap -A circuit- vindt dit jaar eerder plaats tijdens de Challenge Cup, 20-23 februari 2020, te Den Haag).

Olivia Voskuijl

Olivia Voskuijl, zilver, starters 1, 8 jaar