Afgelopen zaterdag 18 februari was de AIJC goed vertegenwoordigd op het NK marathon voor Pupillen/ Junioren in Groningen. Het was een spannende dag voor de meeste rijders van de AIJC aangezien zij alleen de SFA marathon gewend zijn. Zaterdag was het toch wel van een andere orde en werd de marathon in grote groepen gereden, duwen en trekken is dan heel normaal. Helaas kregen Naomi en Jacky te maken met pech en konden daardoor niet door naar de finale ronde. De rest had zich geplaatst voor de finales.
 
Merel en Noa reden erg goed in het sterke deelnemersveld en hebben veel ervaring opgedaan. Noa had in de serie al laten zien dat ze een koppositie kon bemachtigen, maar helaas lukte dit in de finale niet. Als je niet weet wat je kunt verwachten en beide dames rijden zo'n wedstrijd, dan kun je alleen maar trots zijn op jezelf. Daarna was het de beurt aan Teun en Jens. Teun had zich in de serie al duidelijk laten zien en was gebrand op een goed resultaat. De beide mannen hadden samen een tactiek besproken wat hun kansen op een podium zou kunnen vergroten, echt teamwork dus. Helaas kwam voor Jens de man met de hamer vanaf ronde 4 en door verzuring kon hij niet meer mee met de versnelling van Teun. Hij gaf leiding aan de kopgroep, maar helaas kwam hij ten val waardoor een podiumplaats door zijn vingers glipte. Daarna was het de beurt aan onze kanonnen Ruud en Jarno. Waar Ruud steevast rond de 4e plaats reed, reed Jarno wat minder zichtbaar verder naar achter. Ruud zat helaas wat opgesloten en kwam in het gedrang waardoor doorversnellen lastig was. Daarentegen kwam Jarno als een duveltje uit een doosje met veel geweld naar voren en ging als kopman de laatste ronde in. Het peloton was zo onder de indruk van deze versnelling en kon Jarno niet meer inhalen. De stoere, sluwe en gedurfde tactiek leverde hem het kampioenschap op.
 
Bij de jongens C mocht Kjeld zich mengen in het marathon geweld. Ze moesten maarliefst 25 ronden en er werd ongelooflijk hard gereden. Kjeld stond in een veld met rijders die al op Europees niveau marathons rijden en dat was een pittige uitdaging. Kjeld reed hard mee in het peloton, maar na een ronde of 10 werd hij met nog een aantal rijders op een ronde gezet en dan is het de regel dat je de wedstrijd moet verlaten. Maar Kjeld kan trots zijn op zijn prestatie tussen deze ervaren marathonrijders.
 
23.01 1