Van onze verslaggever - 11 februari Hoorn - Laat in de middag arriveerden één voor één de rijders van de AIJC om deel te gaan nemen aan het Bontekoe schaatstoernooi. Een door de STG Hoorn zeer goed georganiseerd toernooi voor jongens en meisjes pupillen C, B, A en Junioren C waarbij maar liefst 12 verenigingen uit diverse windstreken streden om de felbegeerde wisseltrofee.

Na een korte gezamenlijke inloop klonk om klokslag 17:30 het eerste startschot  en al snel stond Cathelijne aan de streep voor haar 100m. Door een misverstandje bij de start geen pr maar dit maakte ze even later meer dan goed met een flinke verbetering van haar pr op de 300m. Vervolgens was het de beurt aan Hidde die als een kogel wegschoot en op beide afstanden zichzelf ook verbeterde!.

Na de pupillen C was het de beurt aan Naomi en Teun. Op de eerste afstand , de 500m, zagen we twee flitsen langs schieten op het moment dat ze ons passeerden. Dit resulteerde in een pr voor beiden en ook op hun 300m waren ze niet te houden en verbeterden zij zichzelf opnieuw . Teun werd daardoor 2e in zijn categorie en Naomi was superieur en eindigde op het hoogste podium!

Voor de pupillen A stonden Femke en Jarno garant voor elk twee mooie ritten.  Femke had de slag weer goed te pakken op haar 700m en wist haar pr op een haar na te evenaren, echt een superstrak uitgevoerde rit. Jarno blijkt echt wel buitencategorie te zijn. Op de 500m wist hij het baanrecord van Hoorn te verbeteren en zette een 42,97 op de klok neer. Geloof mij, als je twee keer met je ogen had geknipperd had je hem niet voorbij zien komen.  Op de 700m liet hij ook de snelste tijd noteren en Jarno werd daardoor 1e in zijn categorie.

Als laatste kwamen onze verse junioren C aan bod. Kjeld en Noor verbeterden zich ook op beide afstanden. Kjeld knabbelde 45 honderdste van de 500m af en maar liefst 2,49 seconden van zijn 1000m tijd, Noor deed  44 honderdste en een hele seconde sneller over dezelfde afstanden in twee perfect uitgevoerde ritten waarbij ook nog eens een moeilijke kruising optimaal werd uitgebuit. Noor eindigde door haar mooie prestatie als 2e in haar categorie.

Overall wist onze supergemotiveerde AIJC delegatie de derde plaats in het toernooi te veroveren, en kunnen we trots terugkijken op een zeer geslaagd Bontekoe toernooi.

 

13.02 IMG 20230211 WA0034