Afgelopen zaterdag 21 januari 2023 was de dag van het Nederlands Pupillen Toernooi / NPT | STV Eemsmond.  Met maar liefst 7 rijders van de AIJC, Jarno Baars, Teun Kwant, Noa Veerman, Hidde de Lange, Bradley Spijk, Teun Zutt en Jens van Wifferen, stonden wij die dag aan te start. En net als het aantal rijders waren wij met publiek ook goed vertegenwoordigd. Er was een DJ aanwezig die met lekkere muziek het inrijden voor de schaatser extra bijzonder maakte. Voor het publiek was de muziek een prima geschenk om een beetje warm te dansen en te bewegen in de ijskoude hal.

 

Om de rijders optimaal voor te laten bereiden en om ze van tips en tricks te voorzien was Jarmo  Beemsterboer aanwezig als trainer en begeleider. Naast onze eigen rijders waren ook Jade Kamps (HSC de Draai – podiumplaats) en Koen Pronk (Noordkop Skating- hoge eindklassering) geselecteerd voor dit Toernooi, ook zij werden begeleid door Jarmo

 

Ondanks alle spanningen, hebben verschillende rijders van de AIJC snelle PR’s gereden en mooie plaatsen in het eindklassement veroverd.  Naast deze prachtige prestaties van iedereen, zijn er voor de AIJC ook nog medailles en bekers mee naar Alkmaar gegaan.  

 

Bij de heren pupillen - A werd Jarno Baars 3e op de 500 meter, 1e op de 1000 meter en 3e in het eindklassement.  Bij de heren pupillen - B werd Jens van Wifferen 2e op de 700 meter en  3e in het eindklassement.

 

Het was een mooie, lange en spannende dag in een koude schaatshal, waar iedereen een mooie prestatie heeft neergezet en waar sprake was onderlinge saamhorigheid. Hopelijk is de AIJC volgend jaar weer zo goed vertegenwoordigd en kunnen we weer genieten van nieuwe enthousiaste pupillen aan de start.

 

28.01 IMG 20230121 WA0016

 

Niet alleen pupillen kunnen hard rijden. Dat kan Wisse Slendebroek ook! Maar dan ook nog eens heel veel rondjes achter elkaar. Een dag later, zondag 22 januari, was het namelijk zijn beurt om te schitteren tijdens zijn deelname aan de marathon bij de belofte. En waar anders dan op zijn thuisbaan “de Meent” voor zijn thuispubliek! Na een lange strijd, trakteerde Wisse zijn thuispubliek op een overwinning met maar liefst 2 ronden voorsprong. Een prestatie om trots op te zijn! 

 

Kortom een prachtig sportweekend voor de Alkmaarsche IJsclub

 

Op naar een mooi einde van dit schaatsseizoen.

 

28.01 IMG 20230125 WA0023