Corona Update
Alkmaar - De afsluiting van het vorige schaatsseizoen verliep helaas niet zoals gepland. Trainingen en wedstrijden werden afgelast en ook het clubfeest en de pupillendag hebben wij door de coronamaatregelen niet door kunnen laten gaan.

Daarna is het vooral stil geweest op de voorgrond en is er weinig informatie verstuurd richting de leden, simpelweg omdat niemand wist wat de toekomst zou bieden. Hoe rustig het misschien was op de voorgrond, zo druk is er achter de schermen vergaderd met bestuur, coördinatoren, trainers en andere betrokken vrijwilligers binnen de club. Mijn complimenten daarvoor naar iedereen en mooi om te zien hoe jullie gezamenlijk de mouwen opstropen en samen de schouders eronder zetten!

Na de persconferentie van woensdag 6 mei zaten wij natuurlijk met deze vergaderingen allemaal op één lijn namelijk: wij mogen weer trainingen aanbieden aan iedere doelgroep binnen de club, maar hoe gaan wij op een verantwoorde manier realiseren?

Inmiddels zijn de plannen van de Alkmaarsche IJsclub door zowel de gemeente Alkmaar, gemeente Heiloo als de gemeente Schagen goedgekeurd. Er zal dus “gewoon” vanaf aanstaande maandag gesport worden, in aangepaste vorm, maar al deze informatie is beschreven in het Coronabeleid AIJC en is hieronder in de bijlage te vinden.

In afwachting van eventuele versoepelingen is dit plan sowieso leidend tot en met vrijdag 5 juni. Mocht het kabinet andere versoepelde richtlijnen gaan opstellen zullen deze pas ingaan en indien mogelijk vanaf maandag 8 juni gelden. Houd daarom website en mail goed in de gaten, want via deze kanalen zal de coronacommunicatie verlopen.

Mede namens het overige langebaanbestuur en alle trainers blijf gezond en tot snel.

Menno Bakker (Voorzitter AIJC, afdeling langebaan)

Attachments:
Download this file (Coronabeleid AIJC 2020 2.0.pdf)Coronabeleid AIJC 2020 2.0.pdf[ ]1456 kB