Jacco en Yanick NK 2020

Enschede- Yanick de Hoogd is net naast het podium gevallen op het NK Allround voor junioren C. De uiteindelijk vierde plek is opzichtzelf een hele goede prestatie van onze clubgenoot. Het NK voor junioren C vond plaats op zaterdag en ging over "slechts" twee afstanden, de 500 en 1.500 meter.

 

De 500 meter van Yanick was erg sterk. Met een 40,15 reed hij een gedeeld derde tijd met Robert Bats en moest alleen Ward Dielissen en Mats van den Bos voor zich laten. Zij reden beide een 39 laag, hiermee was de toon al gezet voor het podium.

 

Yanick zelf en ook trainer Jacco Fenijn waren erg blij met de 500 meter en een podium leek dus in het verschiet te liggen. Het gevoel richting de 1.500 meter was dus goed. Yanick stelde ook niet teleur een reed een zeer respectabele tijd van 2.04,82. Robert Bats, zij naaste concurrent na de 500 meter, had problemen op de 1.500 meter en reed een 2.30. De derde plek lag dus voor het grijpen, als het niet was voor Sille Hut die een dijk van een 1.500 meter reed in 2.01,97. Zo reed hij zowel Yanick al Mats van den Bos voorbij en ging naar de derde plek op het podium.

 

Uiteindelijk kwam Yanick te 0,5 punt tekort voor het podium. Na het grote verschil tussen hem en Mats op de 500 meter kunnen we niets dan lof hebben voor Yanick zijn orestatie. De junioren C heren heeft een zeer sterk veld en een foutje wordt hard afgestraft, alleen al omdat er maar twee afstanden zijn.