NK 2020 

Enschede- Robin Groot is afgelopend weekend wederom Nederlands Kampioen Allround en ook nog Mass start geworden bij de dames junioren A! Onze clubgenoten pakte wederom zeer overtuigend de winst door drie van de vier afstanden te winnen, alleen op de 500 meter was Marrit Fledderus iets rapper. In het klassement was het verschil met de nummers twee en drie daardoor afgetekend, 2,8 punt met nummer twee en 3,3 punt. 

 

Naast de Allround titel pakte Robin ook nog twee afstandtitels. In het weekend stond niet alleen het Allround klassement op het spel maar werd er ook per afstand nog gestreden om de nationale titels. Naast haar overwinning op de 3.000 meter in Alkmaar plakte zij daar nu ook de 1.000 en 1.500 meter aan vast. Waar het verschil op de 1.000 meter nog gering was met de rest van het veld, hield Robin zeker huis op de 1.500 meter, deze won zij met bijna vier seconden verschil. Op de 3.000 meter was het wederom erg spannend. Netzoals tijdens het NK lange afstanden in Alkmaar bood ook nu Merel Conijn weer geducht tegenstand. Uiteindelijk was het verschil tussen beide dames slechts 64 duizendste. 

 

Dat Robin sterk is op de langere nummers is al lang duidelijk, maar dit toernooi pakte zij juist haar winst op de 500 meter. Op de kortste afstand, waar ze tweede werd achter Fledderus, pakte zij al veel voorsprong op haar concurrentes. Bij schaatsen.nl zei Robin daarover het volgende over: "Dat vond ik misschien nog wel het knapste van mezelf. Mijn sprintafstanden gingen aan het begin van het seizoen echt slecht. Het lukte me gewoon niet en dat was erg frustrerend."  

 

De topdrie bij het Allround bestond uiteindelijk uit:

1. Robin Groot
2. Marrit Fledderus
3. Merel Conijn

 

Op de Mass-start was het podium voor het gehele RTC-NoordWest, waar Robin dus deel van uitmaakt. Naast Robin stonden haar ploeggenoten Merel Conijn en Bente Kerkhoff.