NPT 2020

Groningen- Niet het afgelopen weekend, maar alweer het weekend daarvoor waren er twee dames van de AIJC naar het Nederlands Pupillen Toernooi in Groningen. STV Eemsmond organiseerde deze editie van 2020. Dit was de 26ste keer dat het het Nederlands Pupillentoernooi georganiseerd werd. Dit toernooi wordt gezien als het Nederlands Kampioenschap voor pupillen. Voor dit toernooi worden daarom alleen de snelste pupillen van alle ijsbanen in Nederland en de snelste pupillen van de officiele KNSB ranglijst uitgenodigd. Een hele prestatie als je hier aan mee mag doen. 

 

De dames die deel hebben genomen hebben hun eigen verslagje geschreven over hun prestaties en belevenissen in Groningen. Veel leesplezier: 

River Greve

Hoi ik ben River Greve, en ik heb samen met Anna Jansen meegedaan aan het NK pupillen toernooi. Op 25 januari ging we om 10:00 samen met mijn trainer Jacco Fenijn, naar de ijsbaan Kardinge in Groningen. Mijn trainer Jacco Fenijn (de beste schaatstrainer op aarde) gaf Anna en mij op dinsdag 20 januari en donderdag 22 januari een extra schaatstraining om goed voorbereid te zijn voor ons toernooi. Na onze rit van 2 uur kwamen we aan bij schaatsbaan Kardinge. Toen we binnen kwamen was het een enorme drukte, elke pupillengroep waren er 28 kinderen. Tijdens het inrijden en de wedstrijd was het ijs perfect. Ook tijdens de wedstrijd stond mijn geweldige trainer weer aan de zijkant om mij en Anna aan te moedigen en tips te geven voor ik ging schaatsen. Ik ben uiteindelijk als 15e geƫindigd! Het was een super leuke dag!

 

Anna Jansen

Het begon natuurlijk met het mailtje met de boodschap dat ik mee mocht doen aan het Nederlands Pupillen Toernooi [NPT]. Ik was heel blij, omdat het de eerste keer was dat ik eraan mee moest doen. Het werd nog leuker toen ook River [mijn vriendin] mee mocht doen. We kregen 2 extra training in de week van het NPT. Dat was heel leuk, omdat we bij hogere groepen mochten trainen. Waar het heel anders ging dan bij onze normale trainingen. Een paar dagen later was de dag van het NPT. We moesten 2 uur rijden naarGroningen en dus om 10 uur weg. Toen we daar aan kwamen melde we ons aan en een tijdje later konden we naar binnen. Het was best indrukwekkend. Sommige kinderen hadden hun fiets mee om in te fietsen. Het was allemaal veel fanatieker dan dat wij gewend waren op onze eigen baan. We gingen snel inrennen en onze schaatsen aantrekken om op tijd te zijn voor het inrijden. Daarna konden we gelijk de baan op om in te rijden. Eenmaal op de baan voelde ik gelijk dat het veel beter ijs was dan in Alkmaar. Het voelde alsof je veel sneller ging op dit ijs [en dat was ook zo]. We deden een paar keer de start en we reden een paar rondjes en toen moesten we het ijs alweer af. Ik was een van de eerste die de 500m moest rijden. Ik was die dag nog niet zo zenuwachtig geweest als toen. Ik was de wedstrijd ervoor namelijk mijn wissel op de 500m vergeten en was bang dat dat weer zou gebeuren, maar gelukkig is dat goed gegaan. Daarna had ik bijna 3 uur voordat ik de 700m moest rijden, dus ik kon even ontspannen. Nadat ik even gezeten had gingen we weer inrennen, trok ik mijn schaatsen weer aan en ging het ijs op. Bij de 700m was ik minder zenuwachtig en had ik ook een PR, daarna was ik heel opgelucht. Ik ben van 28 e van Nederland naar 20 e gegaan.