Isabel 2de alg k. vikingrace

Heerenveen- De Vikingrace, het grootste internationale schaatstoernooi voor kinderen t/m 16 jaar stond afgelopen weekend op het programma in Thialf. Voor team Nederland was onze eigen Isabel Grevelt deelneemster in de oudste categorie; meisjes 16 jaar. Isabel deed hier nu voor de vierde keer aan mee en heeft de zilveren plak behaald!Isabel en pien

Tijdens de eerste dag van de Vikingrace nam Isabel wel de leiding in het algemeen klassement. Na een sublieme 500m, die zij met grote voorsprong won, werd zij op de 1.500m, wat teleurgesteld, vijfde. Echter was haar voorsprong dankzij de 500m zo groot dat zij de leiding behield na de 1.500m, maar de tweede dag in ging met een minieme voorsprong op de nummer twee. 

De tweede dag stonden de 1.000m en 3.000m nog op het programma. Voor Isabel dus zaak om op de 1.000m nog extra marge te pakken. De 3.000m is haar minste afstand en die dan starten met een (grote) voorsprong is wel fijn.

Het gevoel wat is blijven hangen naar de 1.000m was wat dubbel. Isabel reed namelijk wel een (dik) PR, 0.5 sec eraf naar 1.18:84, maar deze tijd was slechts een tweede plaats waard, met een gat van 0,03 van een seconde naar de nummer een. Hierdoor ging Isabel met een zeer kleine voorsprong naar de 3.000m.

De echte spanning voor 3.000m was al snel verdwenen, voor de overwinning dan want Isabel reed wel een PR in, 4.28:31. Helaas was dit ruim 10 seconden langzamer dan de nummer twee in het klassement, Merel Conijn, en aan haar verloor Isabel dan ook de leiding. Gelukkig wist zij de Duitse Victoria Stirnemann, ja dochter van, nog achter zich te houden en zo het zilver te veroveren.

Uiteindelijk dus een weekend met twee gezichten voor ons sprintkanon uit Petten. De eerste dag de leiding nemen met twee “oke” ritten en de tweede dag niet winnen, maar wel twee (dikke) PR’s rijden. Zelf zegt Isabel dat er niet meer in zat. De scherpte miste toch wat, zeker bij de 1.500m. Dat vermoeidheid ook een rol hierin speelt is zeer waarschijnlijk, zo aan het eind van het seizoen en met de wedstrijdagenda van de laatste weken in het achterhoofd.

En voorlopig is ze nog niet klaar. Zo staat zij bij zowel de junioren als senioren op de startlijst voor het Zilverenbal in Leeuwarden en moet zij zich ook nog even bewijzen bij de Clubkampioenschappen.

Naast Isabel was nog meer succes voor een rijdster uit de regio van Alkmaar. Pien Smit, groot talent van Noordkop Skating, heeft in haar categorie de winst gepakt door alle vier de afstanden te winnen! Zij staat met Isabel op de tweede foto.