casper 2019

Groningen- Casper Jongkees (C2) heeft boven verwachting gepresteerd op het NK allround voor C junioren in Groningen. Nadat begin deze week bekend was geworden dat hij als eerste reserve mocht invallen, had hij zich deze week extra goed voorbereid op zijn eerste NK. Hij ging er ontspannen heen en kon eigenlijk alleen maar plaatsen winnen.

Op de 500 meter reed Casper na een eerste valse start al direct naar een mooi pr met 42,11 en ging hij als 26e op naar de 1500 meter. Op die afstand had Casper tijdens de regio- en landelijke selectie steeds veel tijd ingehaald op zijn concurrenten en kwam daarmee steeds nipt door naar de volgende ronde. Ook nu wist Casper weer een hele goede 1500 neer te zetten en maar liefst 3,5 seconde van zijn pr af te rijden: 2.05.09! Daarmee eindigde hij als 14e op die afstand; top prestatie op het juiste moment dus!

In het eindklassement werd hij met beide tijden 20e van 30 deelnemers. Hij presteerde daarmee ruim boven verwachting. Gefeliciteerd met het resultaat en de (dikke) PR's Casper!

uitslag casper 2019