Isabel nk 1.0

Enschede- Wat wij als club al een tijdje weten, dat Isabel een topper in de dop is, kwam er dit weekend ook uit. Afgelopen weekend startte zij in Enschede namelijk als topfavoriete aan het NK-sprint junioren B. Zij heeft daar, net als Robin, haar favoriete rol waar weten te maken. Over vier afstanden was zij namelijk de snelste en mag zich dus Nederlands kampioen dames junioren B noemen!

De eerste dag startte zij meteen goed en gooide de eventuele schroom meteen van zich af. Met 40,45 pakte zij al gelijk vier tiende op haar directe concurrente Leonie Bats. De 1.000m van zaterdag verloor zij dan wel weer nipt van Leonie, 1.20,25 om 1.20,18. Zo bleek wel hoe erg de dames aan elkaar gewaagd waren en ging Isabel met een kleine viertiende voorsprong de tweede dag in.Isabel nk 2.0

Op zondag legde Isabel eigenlijk na de tweede 500m al beslag op de titel. Met 40,25 was zij alweer een stuk sneller dan de zaterdag en Leonie Bats was met 40,70 bijna vijftiende langzamer op de tweede 500m en was de voorsprong voor Isabel op de afsluitende 1.000m zeer comfortabel. De laatste rit moesten beide dames tegen elkaar en in een rit die vooral om de eer ging wist Leonie die nipt te winnen. Echter pakte ze (lang) niet genoeg tijd terug om het goud van Isabel te bedreigen.Zo pakte Isabel haar tweede officiƫle nationale titel en zal vast niet de laatste zijn!

Isabel had ook de 3.000m bij de dames B mogen rijden, maar bedankte hier vriendelijk voor. Zij wilde zich volledig kunnen focussen op de vier sprintafstanden en zij vindt de 3.000m ook gewoon veel te lang.

Niet alleen Isabel reed het sprinttoernooi. Tijn Smit reed bij de heren junioren A zeer verdienstelijk. Met een 16de plek is hij netjes in de middenmoot geĆ«indigd en werd met het team NH-U vijfde op de teamsprint.