22 februari 2023 - Van 23 tot en met 26 februari vindt het NK Kunstrijden en de internationale Challenge Cup plaats. Summer Wijkhuizen (12 jaar) van de Alkmaarsche IJsclub kwalificeerde zich voor deze wedstrijd en zal in Tilburg gaan strijden voor de titel Nederlands Kampioen Kunstrijden Basic Novice Dames. 

 

NK Kunstrijden en Challenge Cup 

Van donderdag 23 februari tot en met zondag 26 februari vindt in Tilburg het NK Kunstrijden in combinatie met de internationale Challenge Cup plaats. Tijdens de diverse kwalificatiewedstrijden dit seizoen konden Nederlandse kunstrijders zich met het behalen van de minimale ‘Technical Element Score’ kwalificeren voor het NK Kunstrijden. Tijdens het NK strijden de schaatsers in hun categorieën om de titel Nederlands Kampioen. 

De wedstrijd is gecombineerd met de Challenge Cup waar internationale topschaatsers, waaronder huidig wereldkampioene Kaori Sakamoto uit Japan, hun küren rijden in één van de laatste internationale wedstrijden voor het WK Kunstrijden in maart. Tijdens het NK Kunstrijden en de Challenge Cup komen schaatsers in alle vier de disciplines - Solorijden Vrouwen, Solorijden Mannen, Paarrijden en IJsdansen - in actie binnen verschillende leeftijdscategorieën. 

 

Summer Wijkhuizen gekwalificeerd voor NK Kunstrijden en Challenge Cup Summer Wijkhuizen (12 jaar) van de Alkmaarsche IJsclub heeft dit seizoen de minimale benodigde score behaald en zich daarmee gekwalificeerd voor het NK Kunstrijden en de Challenge Cup in de categorie Basic Novice. Summer rijdt dit seizoen voor het eerst mee in het A-circuit en heeft met deze kwalificatie laten zien dat zij veel in haar mars heeft en goed kan meekomen in haar categorie. 

Vrijdag 24 februari zal Summer met 8 andere schaatsers gaan strijden om de titel Nederlands Kampioen Basic Novice Dames en zal zij zich binnen de Challenge Cup gaan meten met een sterk internationaal veld. Buiten het strijden om de titel zal de wedstrijd, mede ook door het kijken naar de internationale toppers, een leerzame ervaring zijn welke zij mee kan nemen naar het volgende seizoen. We wensen Summer heel veel succes en plezier bij deze spannende wedstrijd! 

Naast Summer zal ook het Nederlandse paar Daria Danilova / Michel Tsiba, ook lid van AIJC, deelnemen aan het NK Kunstrijden en de Challenge Cup. Hier zullen zij strijden om de titel Nederlands Kampioen Paarrijden (Senior) en gaan zij voor een zo hoog mogelijke klassering in het internationale klassement. In maart zullen zij afrijzen naar Japan voor het WK Kunstrijden. We wensen Daria en Michel veel succes! 

 

23.02 AIJC Kunstschaatsen Summer Wijkhuizen met coach Marcus Deen Credits Piet van Es Pietures