20 februari 2023 - Afgelopen zondag reden 8 kunstrijders van de Alkmaarsche IJsclub hun küren tijdens de WKC Winter Trophy in Hoorn. De schaatsers reden goede küren en behaalden prachtige resultaten met maar liefst vijf keer goud, tweemaal zilver en één nette 4e plaats. 

 

WKC Winter Trophy, Hoorn 

Op zondag 19 februari 2023 organiseerde kunstrijdvereniging WKC de Winter Trophy in Hoorn. Acht kunstrijders van de Alkmaarsche IJsclub reisden samen met coach Marcus Deen af naar IJsbaan de Westries. Voor zeven van hen was dit de laatste wedstrijd van het seizoen welke zij hier zeer succesvol afsloten met maar liefst zeven podiumplekken. 

In de categorie Starters 1 reed Anna Gijzen (9 jaar) met een sterke kür naar een verdiende 1e plaats. Elize Pover (11 jaar) reed in de Pupillen 1 een goede kür waarmee zij net naast het podium eindigde op een nette 4e plaats. Bij de Pupillen 2 reed Anastasia Zentveldt (9 jaar) een nette kür waarmee zij net zoals Iris Kersten (20 jaar) in de categorie Aspiranten 1B een mooie 1e plaats behaalde. 

Selinay Doganatik en Julie van Kleef (beide 12 jaar) reden sterke küren in hun categorie Aspiranten 2A welke werden beloond met een respectievelijk 1e en 2e plaats. In de categorie Basic Novice A behaalden Summer Wijkhuizen (12 jaar) en Chiara Ballirano (13 jaar) met sterke küren nieuwe personal best scores, waarmee zij eindigden op een respectievelijk 1e plaats en 2e plaats. 

De schaatsers en coach kijken terug op een goede wedstrijd en succesvolle afsluiting van het wedstrijdseizoen. Voor Summer Wijkhuizen (12 jaar) gaat het wedstrijdseizoen nog één week langer door. Dankzij het behalen van de benodigde punten voor kwalificatie, rijdt zij komende week nog eenmaal haar kür tijdens de NK Finale en internationale Challenge Cup in Tilburg. 

 

Alle uitslagen van de schaatsers van AIJC op een rij: 

  • Starters 1: Anna Gijzen (9) 1e plaats 
  • Pupillen 1: Elize Pover (11) 4e plaats 
  • Pupillen 2: Anastasia Zentveldt (9) 1e plaats 
  • Aspiranten 1B: Iris Kersten (20) 1e plaats 
  • Aspiranten 2A: Selinay Doganatik (12) 1e plaats, Julie van Kleef (12) 2e plaats 
  • Basic Novice A: Summer Wijkhuizen (12) 1e plaats, Chiara Ballirano (13) 2e plaats

 23.02 AIJC Kunstschaatsen Deelnemers AIJC aan WKC Winter Trophy