08 februari 2023 - Afgelopen weekend reisde een grote groep kunstrijders van de Alkmaarsche IJsclub af naar wedstrijden in Nederland en België. De schaatsers presteerden goed met nieuwe personal best scores en podiumplekken voor Yasmin de Man dos Santos, Alessia Ballirano, Nova Scheelings en Julie van Kleef. 

 

Ice Talent Trophy Hasselt, BE 

Op vrijdag 3 en zaterdag 4 februari 2023 reden vier schaatsers van de Alkmaarsche IJsclub afdeling kunstrijden hun küren tijdens de Ice Talent Trophy in Hasselt, België. Deze wedstrijd met een sterk internationaal deelnemersveld was een mooie gelegenheid voor onze rijders om zich te meten met andere schaatsers, en om zonder druk voor het behalen van kwalificatiescores een wedstrijd te rijden. 

Chiara Ballirano (13 jaar) reed in de categorie Basic Novice een ijzersterke kür waarmee zij een nieuwe Personal Best score en een hele mooie 5e plaats behaalde. Summer Wijkhuizen (12 jaar) behaalde in dezelfde categorie de 17e plaats. In de categorie Advanced Novice reed Noa Hollenberg (14 jaar) twee mooie küren waarbij zij zichzelf met haar lange kür een aantal plekken omhoog wist te plaatsen op de 21e plaats. Alessia Ballirano (18 jaar) reed in de categorie Junioren twee goede küren en behaalde een nette 12e plaats. 

De schaatsers kijken terug op een goede en leerzame wedstrijd en hebben weer veel ervaring en kennis opgedaan. 

 

Stars On Ice Cup Zoetermeer 

Op zaterdag 4 en zondag 5 februari 2023 vond de Stars On Ice Cup plaats in Zoetermeer. Tijdens deze wedstrijd streden kunstrijders uit de BeNeLux om de titels in alle categorieën binnen het kunstrijden. AIJC was aanwezig met een grote groep schaatsers en vertegenwoordigd in bijna alle categorieën, waarbij een aantal rijdsters voor het eerst een categorie hoger schaatsten. 

Onze schaatsers lieten sterke küren zien en werden hierbij beloond met mooie plaatsen en scores. Yasmin de Man dos Santos (11 jaar) reed een zeer goede kür in de categorie Twinkle Stars 2, groep 1. De jury zag dit ook en beloonde haar met een fantastische 1e plaats. Alessia Ballirano (18 jaar) reed in de Junioren A een ijzersterke kür welke werd beloond met een ruime nieuwe Personal Best score én de 2e plaats. Ook Nova Scheelings (21 jaar) reed een sterke kür waarmee ook zij een mooie 2e plaats behaalde in haar categorie Junioren B. In de categorie Super Stars 2A reed Julie van Kleef (12 jaar) een nette kür waarmee zij een mooie 3e plaats behaalde. 

Alle uitslagen van de rijdsters van AIJC: 

 • Twinkle Stars 4,5 - 6 jaar: Isabel van Est (7) 6e plaats 
 • Twinkle Stars 7 & 8 jaar: Anna Gijzen (9) 4e plaats 
 • Twinkle Stars 2, groep 1: Liselotte Kelderman (10) 5e plaats, Silke Schoon (9) 8e plaats
 • Twinkle Stars 2, groep 2: Yasmin de Man dos Santos (11) 1e plaats 
 • Rising Stars 1: Lovely-Jane Tay (9) 12e plaats 
 • Rising Stars 2, groep 1: Masha Shilo (9) 10e plaats 
 • Rising Stars 2, groep 2: Tess Hoogerwerf (11) 7e plaats, Meri Figueroa Peluso (10) 10e plaats, Alma Boot Costoya (11) 11e plaats 
 • Super Stars 1A: Noa Schuit (15) 7e plaats 
 • Super Stars 2A: Julie van Kleef (12) 3e plaats, Selinay Doganatik (12) 7e plaats 
 • Super Stars 2B: Kimberly Boelens (28) 10e plaats, Mariken Deiman (29) 14e plaats 
 • Future Stars 1: Anastasia Zentveldt (8) 19e plaats 
 • Future Stars 2: Anna Fleur Smit (12) 9e plaats, Juna Bloetjes (12) 13e plaats, Fien Peerdeman (12) 18e plaats 
 • Basic Novice A: Summer Wijkhuizen (12) 6e plaats, Chiara Ballirano (13) 8e plaats, Olivia Voskuijl (11) 9e plaats 
 • Junioren B: Nova Scheelings (21) 2e plaats 
 • Junioren A: Alessia Ballirano (18) 2e plaats, Jade Wöhler (17) 4e plaats 

De Stars On Ice Cup was voor veel schaatsers de eerste wedstrijd met internationale deelnemers. Een mooi moment voor de schaatsers om zich internationaal te meten en veel ervaring op te doen. De resultaten van de schaatsers laten zien dat zij de afgelopen periode hard aan hun küren hebben gewerkt en dat zij ook in een internationale wedstrijd goed kunnen presteren. 

 

Clubkampioenschap AIJC 2023 

Op zaterdag 18 februari organiseren wij ons jaarlijkse Clubkampioenschap. Het clubkampioenschap van AIJC Kunstrijden is een jaarlijks terugkerende wedstrijd waaraan alle kunstrijders van onze vereniging deelnemen. Onze L2sk8 (< 16) en Recreanten (16+) schaatsers van de recreatieve trainingsgroepen hebben voor het clubkampioenschap een kür aangeleerd welke zij in verschillende categorieën op eigen niveau zullen uitvoeren en waarbij ze in hun categorie zullen strijden om de titel. 

Daarnaast zullen onze wedstrijdrijders hun küren rijden in hun eigen categorie waarin zij zullen strijden om de individuele titels. Hoogtepunt van het clubkampioenschap is de kroning van het Clubkampioen 2022, de titel die zal worden uitgereikt aan de best presterende wedstrijdrijder tijdens het clubkampioenschap. Een super spannende én leuke wedstrijd dus! 

 • Evenement: Clubkampioenschap 2023 Alkmaarsche IJsclub Kunstrijden ● Datum: zaterdag 18 februari 2023 
 • Tijd: 9:45 en 16:00u, exact tijdschema nog niet bekend 
 • Locatie: IJshal Sportcomplex De Meent, Alkmaar 
 • Info & Updates: https://fb.me/e/2dYf8xXqP
 • Toegang: gratis

 11.02 AIJC Kunstschaatsen Ice Talent Trophy Summer coach Marcus Chiara