30 januari 2023 - Afgelopen weekend vond de laatste KNSB Cup B & M Selectiewedstrijd kunstrijden plaats in Alkmaar. Zeven schaatsters van de Alkmaarsche IJsclub kwamen in actie binnen de B- & M-categorieën van het kunstrijden. De schaatsers reden goede küren en behaalde mooie resultaten met als hoogtepunt een 3e plaats voor Olivia Voskuijl (11 jaar) in de categorie Midi’s. 

 

KNSB Cup B & M Selectiewedstrijd Alkmaar 

Op zaterdag 28 en zondag 29 januari organiseerde de Alkmaarsche IJsclub afdeling kunstrijden in samenwerking met de KNSB de laatste KNSB Cup B & M Selectiewedstrijd kunstrijden in de ijshal van Sportcomplex De Meent in Alkmaar. Tijdens de KNSB Cup B & M Selectiewedstrijden, rijden kunstrijders uit heel Nederland hun küren in het B- & M-wedstrijdcircuit met als zich te kwalificeren voor de Nationale Finale in april 2023. 

Voor de schaatsers van AIJC was dit de laatste selectiewedstrijd dit seizoen. Voor Nova Scheelings (21 jaar) was de wedstrijd de eerste wedstrijd die zij schaatste na een wedstrijdstop van 6 jaar. Met een sterke kür reed zij naar een nette 4e plaats in de Junioren B en liet zij veel potentie voor de nog komende wedstrijden zien. In de categorie Midi’s behaalde Olivia Voskuijl (11 jaar) met een nette kür de 3e plaats, gevolgd door Anna Fleur Smit (12 jaar) die met een vrijwel foutloze kür eindigde op de 4e plaats. 

 

Uitslag voor de kunstrijders van AIJC: 

  • Categorie Midi: Olivia Voskuijl (11) 3e plaats, Anna Fleur Smit (12) 4e plaats, Juna Bloetjes (12) 15e plaats 
  • Categorie Maxi 1: Veerle van Garderen (18) 
  • Basic Novice B: Katia Suris (16) 10e plaats 
  • Advanced Novice B: Katya El-Kalaani (17) 5e plaats 
  • Junioren B: Nova Scheelings (21) 4e plaats 

Onze rijdsters lieten zien dat zij de afgelopen tijd hard hebben gewerkt aan hun küren en lieten allemaal zien wat zij in hun mars hebben. Een aantal rijders verbeterde dit weekend hun Personal Best score en de coaches zijn tevreden over de resultaten van de schaatsers. 

 

Nationale Finale KNSB Cup B & M 

De top 60% schaatsers in de totaalranking van de elke categorie plaatst zich automatisch voor de KNSB B & M Finale in april 2023. Binnenkort zal bekend worden welke schaatsers van AIJC zich hiervoor hebben geplaatst en tijdens de finale zullen gaan strijden om de titel Nationaal Kampioen. 

In de tussentijd kunnen de schaatsers blijven werken aan hun küren tijdens de trainingen en tijdens niet-kwalificatiewedstrijden in Nederland en buitenland.

 

01.02 AIJC Kunstschaatsen KNSB Cup B en M Alkmaar Katya El Kalaani Advanced Novice B