24 januari 2023 - Op 28 en 29 januari organiseert de Alkmaarsche IJsclub afdeling Kunstrijden in samenwerking met de KNSB de 5e & 6e KNSB Cup B & M Selectiewedstrijd in de ijshal van Sportcomplex De Meent in Alkmaar. Tijdens deze wedstrijd komen kunstrijders vanuit heel Nederland in de B- & M-categorieën in actie met als doel zich te kwalificeren voor de nationale finale in april. 

 

KNSB Cup B & M Selectiewedstrijd in Alkmaar 

Op zaterdag 28 en zondag 29 januari organiseert de Alkmaarsche IJsclub afdeling kunstrijden samen met de KNSB, de laatste KNSB Cup B & M Selectiewedstrijd in de ijshal van Sportcomplex De Meent in Alkmaar. Tijdens de KNSB Cup B & M selectiewedstrijden rijden kunstrijders uit Nederland in de B- en M-categorieën hun küren met het doel zich te kwalificeren voor de nationale finale in april 2023. 

De top 60% schaatsers in de totaalranking van de elke categorie plaatst zich automatisch voor de KNSB B & M Finale in april 2023. Als alle wedstrijden voor deze categorieën zijn gereden, zal bekend worden welke schaatsers van AIJC zich hiervoor hebben geplaatst en tijdens de finale zullen gaan strijden om de titel Nationaal Kampioen. 

De wedstrijd in Alkmaar is de laatste selectiewedstrijd binnen het B- & M-circuit van dit seizoen. We zijn blij en trots dat we als vereniging binnen Sportcomplex De Meent in samenwerking met de KNSB deze selectiewedstrijd mogen en kunnen organiseren en kunstschaatstalenten uit Nederland kunnen laten schitteren op het ijs. 

 

Details wedstrijd: 

  • Datum: zaterdag 28 en 29 januari 2023 
  • Tijden: tussen 10:00 en 18:00u 
  • Locatie: IJshal Sportcomplex De Meent in Alkmaar 
  • Toegang: gratis 
  • Informatie & updates: https://fb.me/e/22QVq56fB 

 

Alkmaarsche IJsclub vertegenwoordigd met zeven schaatsers 

Tijdens de KNSB Cup B & M Selectiewedstrijd in Alkmaar zullen zeven kunstrijders van AIJC hun küren rijden in de B- en M-categorieën. Na de eerdere wedstrijden dit seizoen hebben zij hard gewerkt aan het verbeteren van hun elementen en küren en zijn ze klaar om te laten zien wat ze in huis hebben. De volgende rijdsters van AIJC zullen deelnemen aan de KNSB Cup B & M Selectiewedstrijd: 

Categorie Midi: Anna Fleur Smit (12 jaar), Juna Bloetjes (12 jaar), Olivia Voskuijl (11 jaar) Categorie Maxi 1: Veerle van Garderen (18 jaar) 

Categorie Basic Novice B: Katia Suris (16 jaar) 

Categorie Advanced Novice B: Katya El-Kalaani (17 jaar) 

Categorie Junioren B: Nova Scheelings (21 jaar) 

We wensen onze rijdsters en alle andere deelnemers veel succes en schaatsplezier tijdens de wedstrijd!

 

25.01 AIJC Kunstschaatsen Katia Suris Categorie Basic Novice B Credits Piet van Es Pietures 1