12 november 2022 - Vandaag vond de eerste KNSB Cup B Selectiewedstrijd kunstrijden plaats. Voor twee kunstrijders van de Alkmaarsche IJsclub was dit de aftrap van het wedstrijdseizoen. Onze schaatsers presteerden zeer goed met een mooie 3e voor Katya El-Kalaani en 4e plaats voor Katia Suris. 

 

KNSB B Cup Selectiewedstrijd Leeuwarden 

Op zaterdag 12 november vond de eerste KNSB B Cup Selectiewedstrijd kunstrijden in Leeuwarden. Tijdens de KNSB B Cup Selectiewedstrijden rijden kunstschaatser uit heel Nederland hun küren in het B wedstrijdcircuit met als doel zich te kwalificeren voor de Nationale Finale in maart 2023. 

 

Voor twee schaatsers van AIJC was deze wedstrijd de start van het wedstrijdseizoen, met voor beide rijdsters tevens de eerste wedstrijd met nieuwe küren. Katya El-Kalaani (17 jaar) behaalde met een sterkte kür een mooie 3e plaats in de categorie Advanced Novice B. Katia Suris (15 jaar) behaalde daarnaast een nette 4e plaats in de, voor haar nieuwe, categorie Basic Novice B. 

 

Beide schaatsers lieten zien dat zij goed voorbereid de wedstrijd in gingen en hier klaar voor waren met nog ruimte voor verbetering. De goede prestaties bij pas de eerste wedstrijd laten zien dat er nog veel mogelijk is dit seizoen en geven een veelbelovend vooruitzicht voor de nog komende wedstrijden. 

Uitslag voor de kunstrijders van AIJC: 

  • Categorie Basic Novice B: Katia Suris (15) 4eplaats 
  • Categorie Advanced Novice B: Katya El-Kalaani (17) 3e plaats 

 

Nationale Finale KNSB Cup B Kunstrijden 

De top 60% schaatsers in de totaalranking van de elke categorie plaatst zich automatisch voor de KNSB B Finale in maart. Als alle wedstrijden voor deze categorieën zijn gereden, zal bekend worden welke schaatsers van AIJC zich hiervoor hebben geplaatst en tijdens de finale zullen gaan strijden om de titel Nationaal Kampioen. 

 16.11 AIJC Kunstschaatsen KNSB B Cup Selectiewedstrijd Leeuwarden Katya El Kalaani 3e plaats Advanced Novice B Foto credits Piet van Es Pietures