02 november 2022 - Op 19 en 20 november organiseert de Alkmaarsche IJsclub afdeling Kunstrijden in samenwerking met de KNSB de 2e KNSB A Selectiewedstrijd kunstrijden van dit seizoen in Sportcomplex De Meent in Alkmaar. Tijdens deze wedstrijd rijden kunstschaatsers vanuit Nederland hun küren in de hoogste categorieën met als doel zich te kwalificeren voor de NK Finale in februari 2023. 

 

KNSB A Selectiewedstrijd Kunstrijden in Alkmaar 

De Alkmaarsche IJsclub afdeling kunstrijden organiseert op zaterdag 19 en zondag 20 november 2022 in samenwerking met de KNSB de tweede KNSB A Selectiewedstrijd kunstrijden. In het KNSB A circuit rijden kunstrijders binnen de hoogste categorieën en schaatsen de grote talenten binnen de sport in Nederland. Tijdens de KNSB A selectiewedstrijden hebben de kunstschaatsers de kans om zich met hun scores te kwalificeren voor de NK Finale samen met de internationale Challenge Cup in Tilburg in februari 2023. 

De wedstrijd in Alkmaar is de tweede van drie selectiewedstrijden binnen het A circuit van dit seizoen. We zijn blij en trots dat we als vereniging binnen Sportcomplex De Meent in samenwerking met de KNSB deze selectiewedstrijd mogen en kunnen organiseren en kunstschaatstalenten uit Nederland kunnen laten schitteren op het ijs. 

Details wedstrijd: 

  • Datum: zaterdag 19 en zondag 20 november 2022 
  • Tijden: tussen 10:00 en 18:00u (exacte tijden nog niet bekend) 
  • Locatie: IJshal Sportcomplex De Meent in Alkmaar 
  • Toegang: gratis 

 

Alkmaarsche IJsclub vertegenwoordigd met vier schaatsers 

Tijdens de tweede KNSB A Selectiewedstrijd zullen vier kunstrijders van de Alkmaarsche IJsclub hun küren rijden in de hoogste categorieën binnen het kunstrijden. Na de eerste wedstrijd in oktober in Den Bosch hebben zij hard gewerkt aan het verbeteren van de elementen uit hun küren en zijn zij klaar om te laten zien wat ze in huis hebben. De volgende rijdsters van AIJC zullen deelnemen aan de 2e KNSB A Selectiewedstrijd: 

Categorie Basic Novice: Chiara Ballirano (13 jaar) en Summer Wijkhuizen (12 jaar)

Categorie Advanced Novice: Noa Hollenberg (14 jaar) 

Categorie Junioren: Alessia Ballirano (17 jaar)

 

09.11 AIJC Kunstschaatsen KNSB A Selectiewedstrijd Alessia Ballirano Junioren