18 oktober 2022 - Afgelopen weekend vond de eerste KNSB Cup A selectiewedstrijd kunstrijden plaats. Voor vier kunstrijders van de Alkmaarsche IJsclub was dit de aftrap van het wedstrijdseizoen 2022 - 2023. De schaatsers presteerden goed met persoonlijke records en nette küren.

KNSB A Selectiewedstrijd Den Bosch

Op zaterdag 15 en zondag 16 oktober vond de eerste KNSB A selectiewedstrijd kunstrijden plaats in het Sportium in Den Bosch. Tijdens de KNSB A selectiewedstrijden rijden kunstschaatsers vanuit heel Nederland hun küren in het hoogste wedstrijdcircuit met als doel zich te kwalificeren voor de NK Finale en Challenge Cup in februari 2023.

Voor vier schaatsers van AIJC betekende deze wedstrijd de start van het wedstrijdseizoen. Alessia Ballirano (17 jaar) behaalde twee nieuwe Personal Best scores en eindigde hiermee op een mooie 6e plaats in de categorie Junioren. Summer Wijkhuizen (12 jaar) en Chiara Ballirano (13 jaar) reden nette küren in de categorie Basic Novice en behaalden respectievelijk een nette 7e en 11e plaats. Ook Noa Hollenberg (14 jaar) liet goede küren zien en behaalde in haar nieuwe categorie Advanced Novice een nette 12e plaats.

Onze schaatsers lieten zien dat zij klaar zijn voor het nieuwe seizoen en hun küren goed beheersen, maar dat er ook nog ruimte is voor verbetering. Met oog op de volgende wedstrijden ziet het er veelbelovend uit voor onze schaatsers!

Uitslagen voor de kunstrijders van AIJC:

• Categorie Basic Novice: Summer Wijkhuizen (12) 7e plaats, Chiara Ballirano (13) 11e plaats
  • Categorie Advanced Novice: Noa Hollenberg (14) 12e plaats
  • Categorie Junioren: Alessia Ballirano (17) 6e plaats

KNSB A selectiewedstrijd in Alkmaar, 19 & 20 november 2022

Op zaterdag 19 en zondag 20 november 2022 vindt de tweede KNSB A selectiewedstrijd plaats in de ijshal van Sportcomplex De Meent in Alkmaar. Voor onze schaatsers een wedstrijd op hun eigen baan en een nieuwe mogelijkheid om hun küren te tonen en zich te kwalificeren voor de NK finale en Challenge Cup.

09.11 AIJC Kunstschaatsen KNSB A Selectiewedstrijd 1