Goud voor Katia Suris van Alkmaarsche IJsclub tijdens KNSB Cup B selectiewedstrijd kunstrijden

 

13 maart 2022 - Gisteren vond in Deventer de laatste KNSB Cup B selectiewedstrijd voor de categorie Maxi’s plaats. Een spannende wedstrijd, omdat de Maxi’s hier hun laatste mogelijkheid hadden om zich te kwalificeren voor de KNSB Cup B finale voor B en M categorieën. Onze schaatsers presteerden goed met als hoogtepunt een gouden medaille voor Katia Suris.

 

KNSB Cup B Deventer

Op zaterdag 12 maart 2022 vond de laatste KNSB B selectiewedstrijd plaats voor de categorie Maxi’s. Na eerdere succesvolle wedstrijden in februari en december konden de konden de schaatsers van AIJC voor de laatste keer hun kür rijden en zich hiermee proberen te kwalificeren voor de KNSB Cup B finale voor B en M categorieën op 26 en 27 maart 2022 in Den Bosch.

 

Onder leiding van coach Rita Koen reden onze schaatsers hun küren op ijsbaan de Scheg in Deventer. Katia Suris (15 jaar) reed een zeer sterke kür en werd hiervoor beloond met een welverdiende 1e plaats. Zij heeft zich dankzij deze prestatie ook direct geplaatst voor de finale. Ook Veerle van Garderen (17 jaar) reed een nette kür en behaalde hiermee de 17e plaats.

 

De top 60% schaatsers in de totaalranking van de categorie Maxi’s plaatst zich automatisch voor de KNSB B Finale voor de B en M categorieën. Komende weken zal bekend worden welke schaatsers van AIJC zich hiervoor hebben geplaatst en tijdens de finale zullen gaan strijden om de titel Nationaal Kampioen.