2x Zilver voor kunstrijders Alkmaarsche IJsclub tijdens KNSB Cup B & M selectiewedstrijd

06 februari 2022 - Gisteren vond in Eindhoven de 3e KNSB Cup B en 2e KNSB Cup M selectiewedstrijd kunstrijden plaats. Na een aantal, door de lockdown, geannuleerde wedstrijden konden meerder schaatsers van AIJC eindelijk weer hun küren rijden tijdens de FAN Experience in Eindhoven. De schaatsers presteerden goed met o.a. twee zilveren medailles.

FAN Experience Eindhoven

Op zaterdag 5 februari 2022 vonden de derde KNSB B selectiewedstrijd en tweede KNSB M selectiewedstrijd kunstrijden plaats tijdens de FAN Experience in Eindhoven. Ondanks de beperkingen in trainingsmogelijkheden door de recent afgelopen lockdown, waren onze schaatsers goed voorbereid op de wedstrijd en haalden zij het beste in zichzelf naar boven.

Onder leiding van coach Rita Koen reden onze schaatsers hun küren behaalden zij mooie resultaten. In de categorieën Mini’s en Basic Novice B reden respectievelijk Summer Wijkhuizen (11 jaar) en Noa Hollenberg (13 jaar) allebei een nette kür en behaalden daarmee een mooie 2e plaats. Beide schaatsers rijden dit seizoen voor het eerst in deze categorieën en laten met hun resultaten zien dat zij consistent presteren en continu blijven doorgroeien tijdens dit seizoen.

Volledige uitslagen voor de kunstrijders van AIJC:

  • Categorie Basic Novice B: Noa Hollenberg (13) 2e plaats
  • Categorie Advanced Novice B: Sterre de Jager (17) 9e plaats
  • Categorie Mini: Summer Wijkhuizen (11) 2e plaats, Olivia Voskuijl (10) 12e plaats
  • Categorie Midi: Anna Fleur Smit (11) 7e plaats, Fien Peerdeman (11) 11e plaats

Alle schaatsters lieten zien dat zij hun kür en de elementen goed beheersen, maar dat er ook ruimte is voor verbetering. Met oog op de nog komende wedstrijden en Nationale Finale KNSB Cup B & M ziet het er veelbelovend uit voor onze schaatsers.