City of Light Trophy Eindhoven

Op 11 en 12 december 2021 vond de tweede KNSB B selectiewedstrijd en eerste KNSB M selectiewedstrijd plaats. Voor de M-categorieën was dit de eerste wedstrijd van dit seizoen. Na anderhalf jaar trainen en voorbereiden konden zijn eindelijk hun küren tonen. Voor de B-categorieën was dit de tweede wedstrijd van het seizoen, waarbij zij hun groei en ontwikkeling van de afgelopen weken positief hebben kunnen toepassen.

Onder leiding van coaches Marcus Deen en Rita Koen reden onze schaatsers hun küren en behaalden zij mooie resultaten in voor de meeste rijdsters een nieuwe categorie. 

In de categorie Advanced Novice B behaalde Katya El Kalaani (16 jaar) reed met een sterke kür naar het brons. Ook in de M-categorieën boekten onze schaatsers mooie resultaten. Summer Wijkhuizen (11 jaar) reed met haar sterke kür met geweldige performance naar het zilver in de categorie mini’s. In de categorie Maxi’s toonde Katia Suris (15 jaar) haar sterke kür welke werd beloond met een mooie 2e plaats.

Voor alle schaatsers geldt dat er nog ruimte is voor verbetering en groei. Een mooi vooruitzicht voor de volgende wedstrijden in december en januari.

 

KSNB Cup B:

  • Basic Novice B - Noa Hollenberg (13) 5e plaats;
  • Advanced Novice B - Katya El Kalaani (16) 3e plaats.

KNSB Cup M:

  • Mini’s - Summer Wijkhuizen (11) 2e plaats, Olivia Voskuil (10) 13e plaats, Juna Bloetjes (11) 24e plaats;
  • Midi’s - Anna Fleur Smit (12) 7e plaats, Fien Peerdeman (11) 16e plaats;
  • Maxi’s - Katia Suris (15) 2e plaats, Veerle van Garderen (17) 15e plaats.