Na ruim anderhalf jaar zonder competities en opgebouwd wedstrijdritme, vond in het weekend van 9 & 10 oktober de 1e KNSB Cup A wedstrijdmarcus chiara alessia kunstrijden plaats. Een bijzonder spannend moment voor alle deelnemers. 

Het Sportiom te Den Bosch was de plaats waar deze 1e NK wedstrijd werd gereden. AIJC Kunstrijden was aanwezig met de zusjes Ballirano. Onder begeleiding van hoofdcoach Marcus Deen en coach Rita Koen kwam Alessia (16 jaar) uit in de categorie Junioren en Chiara (12 jaar) in de categorie Basic Novice. Zij behaalden beiden een 13de plaats.

Voor beide dames is er nog veel ruimte voor verbetering wat maakt dat het seizoen er veelbelovend uitziet. Hun volgende wedstrijd zal te Heerenveen zijn op 18 & 19 December.

Wedstrijdrijders trainen bij de Alkmaarsche IJsclub onder leiding van hoofdcoach Marcus Deen, meervoudig Nederlands Kampioen Kunstrijden en EK en WK rijder, Rita Koen (inter)nationaal coach en Christel de Haan, voormalig internationaal en ISU junior grand prix rijder.

De wedstrijdrijders trainen 4 ├á 5 keer per week. Naast dat zij zowel on ice als off ice aan hun skating skills, kracht, lenigheid en conditie werken, wordt er ook veel aandacht geschonken aan houding, expressie en choreografie├źn.

Het belooft een mooi en uitdagend seizoen te worden voor alle rijders van AIJC afd. Kunstrijden te Alkmaar, heel veel succes allen!