Melissa Hopman (Alkmaar, 14) 4e Open Nederlandse Kampioenschappen Kunstrijden 2019 en 14e in de Challenge Cup

MelissaenMarcus2019

Tussen 22 en 25 februari was De Uithof in Den Haag het toneel van de Challenge Cup / NK Kunstrijden.

De Challenge Cup / NK Kunstrijden is een wedstrijd waarin jonge, aanstormende talenten in de leeftijd van 10 jaar tot de senioren categorie de kans krijgen zich op mondiaal niveau te meten met hun collega rijders.

Internationale toprijders komen naar Den Haag voor de ideale en laatste voorbereiding op het WK en het WK junioren. Voor de Nederlandse deelnemers (geplaatste A rijders) staan naast deelname in deze internationale competitie, de nationale titels op het spel.

Melissa Hopman (14 jaar) en rijdster bij AIJC Kunstrijden, wist zich dit seizoen wederom te plaatsen voor het kampioenschap. Dit seizoen reed zij niet onverdienstelijk voor het 2e jaar in de categorie Advanced Novice A Dames. Binnen een aantal selectiewedstrijden moest zij naast leeftijdsgebonden selectiecriteria een minimum aantal punten behalen voor de technische uitvoering en presentatie van twee kuren.

Hopman stond 4e in de ranking/eindstand voor het NK en in totaal deden er in de desbetreffende categorie slechts 6 rijders mee aan het kampioenschap die aan de gestelde eisen voldeden.
Zij reed naast de selectie wedstrijden in Alkmaar (7e plaats) en Utrecht (5e plaats), ook meerdere ISU wedstrijden in Budapest (10e plaats) en Sofia (11e plaats). Ook reisde zij af naar Innsbruck voor de Eiscup (7e plaats) en tijdens de International Childrens Games in Lake Placid bleek zij nog meer in vorm en behaalde een geweldige 4e plaats en personal best binnen een zeer sterk concurrerend internationaal deelnemersveld. Tijdens de International Stars on Ice cup behaalde Hopman brons.

Sinds 2017 is Melissa Hopman één van de geselecteerde rijders van het top talenten team van Stichting Kunstrijden Nederland (SKN). SKN, opgericht door Joan Haanappel, stelt zich als doel het stimuleren van het kunstrijden in Nederland in algemene zin en in het bijzonder het stimuleren van jong toptalent.

Zij werd eerder 2e tijdens het Open Nederlands Kampioenschap Kunstrijden 2017 in de categorie basic novice A dames en was tevens Gewestelijk Kampioene (2016) in de categorie pre basic novice A dames.

Melissa Hopman is lid van AIJC Kunstrijden en maakt deel uit van de Alkmaarse selectiegroep en het VTO programma Alkmaar (Vereniging Toptalent Ontwikkeling). Zij traint 5 dagen per week op de Meent in Alkmaar bij Marcus Deen (meervoudig Nederlands Kampioen kunstrijden, EK, WK) en bij choreografen Terry Banghart (voorheen soliste bij Holiday on Ice and Ice Capades) en Jimmy Tavares (voorheen solist Holiday On Ice, Glacier I.C.E., Disney Land Paris).

Sinds 2017 heeft Hopman een belofte status van de bond (KNSB) en zit zij in de lootklas van het Willem Bleau te Alkmaar.

------------------

Challenge Cup
Bij de Challenge Cup komen topkunstschaatsers van over de hele wereld naar Den Haag om hun kunsten te vertonen. Wat we op tv voorgeschoteld krijgen is indrukwekkend, maar wat je te zien krijgt op de Challenge Cup is andere koek. Absolute topsport met showelementen tijdens de Challenge Cup in de Uithof. Een uitgelezen kans om in Den Haag te proeven van de internationale top binnen het kunstrijden en de eigen nationale toppers aan te moedigen. Het evenement vindt jaarlijks plaats medio februari.