Waagbokaal 8 december en Nationale KNSB Bokaal 9 december op de Meent Bauerfeind

waagbokaal2018a

Dit seizoen is de jaarlijkse Alkmaarse Waagbokaal en de 2e KNSB Nationale Bokaalwedstrijd het toneel voor een groot en lang weekend van kunstschaatsen op de Meent Bauerfeind. In oktober jl. organiseerde de afdeling kunstrijden van de Alkmaarsche IJsclub ook al een kwalificatiewedstrijd voor het NK kunstschaatsen voor de gevorderde (A) schaatsers. Bokaalwedstrijden zijn er voor de starters (S categorie), beginnende wedstrijd (M categorie) en gevorderde -oudere- wedstrijd (B categorie) schaatsers.
Maar liefst 166 deelnemers van verschillende clubs uit heel Nederland hebben zich ingeschreven voor beide wedstrijden. Een record! Vanwege het grote aantal deelnemers is deze wedstrijd uitgespreid over twee dagen.
Wij zijn er trots op dat wij als kleine organisatie in Sportcomplex De Meent zulke mooie wedstrijden mogen organiseren en talenten te kunnen opleiden die zich kwalificeren voor de verschillende finales, waaronder de kunstrijweek met de knsb cup A finale tuseen 22-24 maart 2019.

Op zaterdag 8 december gaan de allerjongste kunstschaatsers van start. Vanuit de Alkmaarsche IJsclub zullen deze dag 10 schaatsers hun kur aan de jury laten zien in de categorie├źn Starters, Pupillen en Aspiranten. Op zondag 9 december zijn de beginnende wedstrijdschaatsers aan de beurt. 4 jonge schaatsers van de Alkmaarsche IJsclub komen deze dag uit in de categorie├źn Mini en Maxi.

Bekijk de wedstrijd live in Alkmaar of via de live stream https://www.facebook.com/ShowYourSkill.Online/ 

Toegang is gratis.

Wedstrijdtijden: Zaterdag 9.00-15.00, Zondag 9.30-17.50.

waagbokaal2018b