Nationaal Kampioen en 1x goud en 1x zilver voor AIJC Kunstrijden in de Kunstrijweek 2018

Kunstrijweek2018g

Afgelopen week vond van donderdag tot en met zondag de 3e Kunstrijweek 2018 plaats in Den Bosch. De Kunstrijweek is een toernooi waar in verschillende categorieën wordt gestreden om de Nationale titels. Een finale der aanstormende talenten.
(Het Nederlands Kampioenschap vond dit jaar al eerder plaats tijdens de Challenge Cup, eind februari).

Gedurende drie dagen lang streden in Den Bosch naast de A- en B-rijders ook de mini's (tot en met 11 jaar), midi's (11 tot en met 13 jaar) en maxi's (14 jaar en ouder) voor de bekers in de bokaalfinale.

Zowel in de Bokaalfinale en de A en B finales, vaardigde AIJC in totaal 8 rijders af.
Voor AIJC leverde dat zeer mooie resultaten op.

In de Pre-Basic Novice A presenteerde de jonge Elizabeth Pielkenrood (11) uit Heerhugowaard een zeer sterke kür, met nieuwe dubbele sprongen en reed een geweldig personal best van 28.83. Zij kon hiermee de titel Nationaal Kampioen in de pre basic novice A op haar naam schrijven.
Ook haar clubgenootje Katya ElKaalani (12) reed een hele mooie kür en werd 9e in het eind klassement.

Kunstrijweek2018f

Kaylee Moree (12) uit Heemskerk, reed een hele mooie en technisch zeer sterke wedstrijd met veel dubbele (combinatie) sprongen en veroverde daarbij een 2e plaats en dus het zilver in de pre basic novice B. Tevens reed zij een personal best van maar liefst 28.18.

Kunstrijweek2018dAlessia Ballirano (13) uit St Maartensvlotburg bleek constant dit seizoen en behaalde het goud in de bokaalfinale van de Midi's. Haar clubgenootje Enya Patel (13) uit Heerhugowaard werd in dezelfde categorie verrassend mooi 4e.


Kunstrijweek2018cWillemijn van Dijk (10) uit Bennebroek sprong voor het eerst in de wedstrijd een axel en dat leverde haar in een groep van 16 rijders een mooie 9e plaats op in de mini's.Kunstrijweek2018aTen slotte werden er naast deze wedstrijden ook de finale voor atleten uit de junioren A gereden.
Zena Rae Borst (16) uit Alkmaar reed constant en veroverde een mooie 6e plaats. Lika Brons (16) eveneens uit Alkmaar reed prachtig en werd heel mooi 8e.

Wedstrijdrijders trainen in Alkmaar onder Marcus Deen, meervoudig Nederlands Kampioen Kunstrijden en EK en WK rijder. De choreografieën zijn in handen van Terry Banghart, voorheen soliste bij Holiday on Ice en Ice Capades.
Aankomende twee weken zullen de rijders trainen voor de jaarlijkse spectaculaire IJSSHOW op 14 en 15 april, dit jaar in het teken van "Eurovision".
Hierna volgt een korte break waarna er wordt doorgetraind op het zomerijs op de Meent Bauerfeind in Alkmaar.
In de zomer zal o.l.v. Marcus Deen en diverse (buitenlandse) gasten en specialisten de tweede editie plaatsvinden van het Summercamp Kunstrijden Alkmaar. Wedstrijdrijders trainen in een paar weken zeer intensief aan hun techniek, skating skills, presentatie, nieuwe kuren en conditie voor het aankomende wedstrijdseizoen.