4 rijders van AIJC Kunstrijden naar de KNSB cup-A in Den Bosch, 22-24 maart 2018

KNSB cup A2018

Van 22-24 maart 2018 is het Sportiom in Den Bosch het toneel voor de KNSB CUP A finale.
Tijdens deze Kunstrijweek verschijnen niet alleen de beste bokalen op het ijs maar ook de top van de A rijders strijden in diezelfde Kunstrijweek om de podiumplaatsen in de KNSB CUP A.

Rijders moeten naast leefstijdsgebonden selectie criteria, een bepaald minimum aantal punten behalen voor hun technische uitvoering en presentatie.

AIJC heeft zich met 4 rijders weten te plaatsen, t.w.: Zena Rae Borst en Lika Brons (junioren A) Katya ElKaalani en Elizabeth Pielkenrood (pre basic novice A).KNSB cup A2018f

Zena Rae Borst (Alkmaar, 16 jaar).
Zena Rae Borst (Teens B kampioene 2015) wist zich vorig jaar reeds te plaatsen voor het kampioenschap en greep toen net naast het podium met een 4e plaats. Zena hield het dit jaar spannend en wist zich pas op het laatst te plaatsen voor de KNSB Cup van dit jaar. Dit deed zij door een heel mooi personal best te rijden op de korte kur tijdens de Eiscup 2018 in Innsbruck. (Oostenrijk). Een flinke opsteker en een mooie ervaring. Ook reed Zena eerder dit jaar twee internationale wedstrijden in Belgiƫ (Finlandia Cup en Miniemen Cup) waar ze goed in vorm bleek en als een van de beste Nederlandse rijdsters presteerde. Borst staat 6e in de eindranking met een totaal aantal punten van (73,94).


KNSB cup A2018d

Lika Brons (Alkmaar, 16 jaar)
Lika Brons debuteert dit jaar in de junioren en ging goed van start. Reeds bij de 1e selectiewedstrijd op de Meent in Alkmaar wist zij boven de benodigde A finale punten (73,00 punten) te rijden. Daarna ging het opwaarts en verbeterde ze haar totaal op de selectiewedstrijd in Amsterdam ruimschoots (82,09). Tevens kon zij dit jaar naar twee ISU wedstrijden uitgezonden worden o.b.v. haar behaalde punten van het vorig seizoen. Lika reed de Golden Bear in Zagreb (Kroatie) en de Santa Claus Cup in Budapest (Hongarije). Een mooie wedstrijdervaring en het leverde tevens een personal best op voor de korte kur. Brons staat in de eindranking op de 3e plaats met een totaal aantal punten van 85,49. Vorig seizoen won Lika zilver op de KNSB CUP A (Advanced Novice Dames).

KNSB cup A2018cKatya ElKaalani (Amsterdam, 12 jaar)
Katya ElKaalani komt sinds dit jaar uit voor de Alkmaarsche IJsclub en rijdt al een tijd binnen het A circuit. Ook zij ging dit jaar goed van start en kwam ruim boven de benodigde punten voor de pre basic novice A van 20,00 punten. Dat deed Katya door tijdens de eerste selectiewedstrijd meteen een mooie score neer te zetten van 22,64. De volgende wedstrijd wist zij dit te verbeteren en behaalde een score van 24,69. Katya staat momenteel 7e in de eindranking en er doen in totaal 12 rijders mee. Katya reed vorig seizoen ook de KNSB cup A en behaalde toen een mooie 8e plaats.


KNSB cup A2018bElizabeth Pielkenrood (St. Maartensvlotbrug, 10 jaar)
Elizabeth Pielkenrood is de jongste rijdster van AIJC in de A categorie. Dit jaar is haar debuut in de pre basic novice A dus alles is nieuw en vers. Vanuit de mini's waar Elizabeth vorig seizoen een hele mooie 5e plaats behaalde wist zij zich als debutante op het nippertje te plaatsen voor de KNSB Cup. Een mooie prestatie op zich en met 12 andere rijdsters mag zij gaan strijden om het eremetaal.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rijdsters live zien?

De KNSB cup A wordt wederom live uitgezonden via ShowYourSkillOnline, het online platform voor kunstwedstrijden in Nederland: http://www.showyourskill.online/. Bezoekers kunnen uiteraard ook naar het Sportiom in Den Bosch komen tussen 22 en 24 maart. Kijk voor het programma op www.schaatsen.nl . Naast de KNSB cup A kun je deze rijdsters en hun clubgenoten bewonderen tijdens de jaarlijkse ijsshow op 14 en 15 april op de Meent

De A finale Kunstrijden brengt drie dagen lang kunstrijtalent! Mis het niet!