Toerschaatsen

De afdeling toerschaatsen heeft op dit moment ruim 245 leden. Het doel is het verbeteren van de schaatstechniek en voor het op peil brengen of houden van de conditie. In de winter en ook in de zomer. Geen wedstrijden of records, gewoon lekker sporten en bewegen. Gezellig, sportief en gezond. In kleine groepen, van beginners tot gevorderden. Voor mannen en vrouwen, voor jong en oud. Onder leiding van ervaren en gediplomeerde instructeurs. Dat kan allemaal bij onze afdeling.

Trainingsuren

zijn op maandagavond van 21.30 tot 22.30 uur, op dinsdagavond  van 18.20 tot 19.20 en op donderdagmorgen van 09.15 tot 10.20 uur en 11.45 tot 13.00 uur. Als lid  kun je aan een of meerdere van deze trainingsuren meedoen. Naast deze vaste trainingsuren wordt en ook in groepsverband gereden op maandag middag van 13.15 tot 15.00 uur en op donderdagavond van 20.30 tot 22.30 uur.

Ook in voorjaar en zomer zijn we actief. Op donderdagochtend vanaf half 10 wandelen en hardlopen in de duinen bij Egmond. Ook fietsen in de wijde omgeving van Alkmaar, op donderdagochtend vanaf 9 uur, vertrek vanuit Sint Pancras. Daarnaast doen we ook aan In-line skaten (skeeleren) op maandagavond vanaf 7 uur.

Als je eens wilt kennismaken met een van onze activiteiten kan je een proefles volgen. Neem daarvoor contact op met de ledenadministratie.

Toerschaatsen

Prijzen

Ons verenigingsjaar loopt van 1 april tot 31 maart. Wie in zomer én winter actief is in onze afdeling noemen we jaarlid. De contributie voor jaarleden is dit jaar 63 euro. Voor winterleden is de contributie 53 euro en voor zomerleden 33 euro per jaar. Alle contributie wordt door de penningmeester via incasso geïnd.

Voor het schaatsen op maandag en dinsdagavond is er naast de contributie een zgn. toerschaats-abonnement nodig. Zo'n abonnement kost deze winter 73,00 euro en 62,00 euro, als je in bezit bent van een sportpaspoort van de gemeente Alkmaar. Dat paspoort is aan te schaffen bij de kassa van de ijsbaan voor 43,50 euro. Het geeft reductie op de toegangsprijs van de ijsbaan (op alle dagen van de week) en ook van de Alkmaarse zwembaden. (Zie voor meer informatie: www.sportloketalkmaar.nl). De kosten voor een abonnement worden eveneens door onze penningmeester via incasso geïnd en betaald aan de gemeente Alkmaar.

Op de donderdag wordt in de zogenaamde publieksuren gereden en dien je zelf de entree voor de baan te betalen. Wij rijden het hele schaatsseizoen wat neerkomt op 21 lessen per seizoen.

Bent u geïnteresseerd of heeft u vragen?