logo AIJC facebook 200px

HUISREGELS SEIZOEN 2018-2019

Regels voor op het ijs en naast de baan voor rijders en ouders/verzorgers. 
Regels gelden tevens voor de off ice lessen en de balletlessen.

Omkleden

Omkleden doe je in desbetreffende kleedkamers of op de banken aan de baan. Omkleden en je schaatsen aantrekken in de entreehal is niet toegestaan. Dit is een openbare ruimte. Houd de kleedkamer en de boarding netjes. Afval ruim je op en je spullen houd je bij elkaar zodat niemand er hinder van ondervindt. Laat niets slingeren en vooral geen waardevolle spullen achterlaten en/of meenemen.

Kijken

Kijken doe je door het raam en als de les begint dan verlaat je de ijshal. Ouders mogen de kleine rijders helpen met hun schaatsen aantrekken. Zodra de les begint verlaten zij de binnenbaan. Op de rups mag naar de les gekeken worden of tijdens de aangegeven kijkdagen binnen in de ijshal. Tussen de lessen door zorg je ervoor dat de volgende groep ongestoord en zsm/op tijd aan de les kan beginnen. Daartoe verlaat je de ruimte aan de boarding direct zodra je klaar bent met je kind en blijf je niet hangen.

Vragen aan trainers

Vooraf, tijdens (en ook tussen) de lessen is het niet wenselijk om zaken aangaande de rijders of andere zaken uitgebreid te bespreken met de coaches. Korte vragen zijn natuurlijk toegestaan maar een gesprek kan desgewenst aangevraagd worden.
Coaches moeten te allen tijde op tijd hun lessen kunnen beginnen en mogen niet opgehouden worden door ouders en/of rijders. Wil je advies of heb je vragen over de vorderingen van je kind? Maak dan tijdig een (bel)afspraak met de hoofdcoach en voer geen lange gesprekken tussen de lessen door, dit houdt op en stoort iedereen. Ook dit seizoen zullen wij de zogeheten 10 minuten gesprekjes invoeren met Marcus. Per intekenlijst kun je je hiervoor opgeven om de vorderingen van je kind te bespreken.

Warming Up

Voordat je les begint, doe je altijd zelf een warming up. Een warming up bestaat minimaal uit inlopen (rondjes rennen/joggen), rekken/strekken en eventueel inspringen op het droge. Ook kun je op het droge je kur herhaaldelijk simuleren. Weet je niet goed hoe je dit moet aanpakken? Vraag je trainer! Van alle wedstrijdrijders wordt verwacht dat ze dit voorafgaand aan elke les zelfstandig (en zonder ouders) doen.

Als de les begint

Je bent altijd op tijd op je les en je gaat het ijs op als jouw trainer op het ijs staat. Als eerste zeg je je trainer gedag. Zodra de trainer de les weer afkondigt zeg je de trainer gedag door te bedanken voor de les en een buiging te maken. Te allen tijde toon je respect voor de trainer en volgt de aanwijzingen op. Tijdens de les doe je actief mee en ben je sociaal en sportief naar de groep toe. Aan de boarding wordt niet gehangen en gekletst. Mobieltjes zijn tijdens de les verboden. Ditzelfde geldt ook voor de trainers. Er wordt tijdens de les niet gegeten, geen kauwgom in je mond, geen snoep. Voor de les en na de les drink je wat water. Tijdens de les wordt er alleen getraind en is het niet gewenst om van het ijs af te gaan. Ouders zijn tijdens de les niet in de binnenhal aanwezig. Tijdens de les stoort verder niemand de
trainers en de rijders.

Afwezigheid

Als je door ziekte of welke reden dan ook niet naar de training kunt komen dan willen wij dat graag
weten. Meld je van te voren af bij de ledenadministratie en bij Marcus.
Ook in toetsweken meld je je af bij de hoofdcoach indien je niet kunt komen en voor de wedstrijdrijder geldt dat men tijdens drukke toets/schoolweken het trainingsschema overlegt met Marcus.
Wil je een les overslaan? Dan bespreek je dit met Marcus, waarbij de regel geldt dat als je niet naar de droogtraining komt, je ook niet op het ijs staat. Kun je maar een van de twee lessen dan gaat de droogtraining in principe altijd voor de ijstraining. Ten alle tijden bespreek je dit van te voren met Marcus.
Lessen door ziekte kunnen niet worden ingehaald. Ben je geblesseerd of langdurig uitgeschakeld? Neem dan zsm contact op met de ledenadministratie. Dan proberen wij samen een passende oplossing te vinden.
Bij aantoonbare en langdurige blessures is het mogelijk om restitutie van de contributie te krijgen. Hiertoe doet men een schriftelijke melding met doktersbrief aan de ledenadministratie. Er geldt een wachttijd/eigen risico van 3 weken. De regeling geldt indien men 100% uitgeschakeld is.

Afmelden lessen:

Jeugd- en recreantenlessen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Wedstrijdlessen, droogtrainingen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Ballet: sms 06-22498872 en ook Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Droogtraining: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Choreo: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kleding

Op het ijs draag je warme kleding, het liefst opgebouwd uit een paar laagjes die je desgewenst weer uit kunt doen. Handschoenen zijn verplicht. Mutsen, sjaals, petten e.d. zijn verboden. Haren draag je het liefst helemaal vast in een stevige staart of in een knot.
Tijdens wedstrijden en testen is het dragen van het clubjasje te allen tijde verplicht. Trainen in wedstrijdjasjes wordt afgeraden i.v.m. snelle schade aan de diverse opdrukken. Verder ben je vrij in de kleding, als het maar degelijk en aansluitend is. (Niet te wijd).
Speciale trainings/kunstschaats kleding is niet verplicht. Wil je dit wel? Kijk dan bijv. bij Karin Schaatsport of informeer bij de oudere wedstrijdrijders of ouders voor tips en ideeën. Het is ook toegestaan om in een pakje en dikke schaatspanty te trainen.

Schaatsen / ijzers

Wedstrijdschaatsers kunnen het beste voor aanschaf advies inwinnen bij de hoofdtrainer. Gangbare merken zijn: Risport, Edea, Graf, Jackson. Zorg dat je altijd goede passende, stevige schaatsen hebt met goed geslepen ijzers. Welke schaatsen en ijzers zijn afhankelijk van verschillende factoren en voor iedereen anders. Koop dus nooit zonder overleg (2e hands) schaatsen en ijzers, dit voorkomt teleurstelling en een miskoop. Goed materiaal is tevens duur, dus overleg eerst met Marcus. Een goede firma voor koop, huur en slijpen is Oomssport in Den Haag. Kunstschaatsijzers moeten speciaal geslepen worden en niet elke schaatsenslijper beheerst dit. Overleg met de hoofdcoach van te voren welke slijper je benadert en hoe vaak. Voor beginnende/l2sk8 schaatsers (recreatief) kun je contact opnemen met de ledenadministratie of kijk op onderstaande websites.
AIJC kunstrijden verhuurt ook schaatsen, informeer bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Verzorging

Behandel je schaatsen met zorg. Maak de ijzers na de les goed droog. Haal ze thuis uit je tas, of zet je tas open en laat de schoenen door en door droog worden. Leg de schaatsen niet bij de verwarming of in de zon te drogen. Beschermers zijn bedoeld om korte stukjes op je schaatsen te kunnen lopen. Haal thuis de beschermers van je schaatsijzers. Koop eventueel hoesjes ter bescherming van de ijzers. Ren nooit op je schaatsen en ook niet op je beschermers!

Trakteren

Wie jarig is (geweest) mag trakteren. De traktatie neem je mee en in overleg met de trainer wordt gekeken of er tijd is om uit te delen op het ijs. Bespreek dit op tijd om teleurstelling te voorkomen. Traktatie is vrij maar gezond staat voorop.

Clubmail

Houd altijd je clubmail in de gaten voor belangrijke informatie over de club. Heb je vragen dan kun je altijd bij de volgende personen terecht:

Abonnementen L2Sk8/Rec/wedstrijd Rosanna Ballirano Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Algemene clubzaken, klachten/suggesties Cindy Moree Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Wedstrijdsecretaris/organisatie (knsb)wedstrijd/test Clara Brons Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Financiën/facturen Jan Pieter Klaver Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Trainersvragen hoofdcoach Marcus Deen Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Showcommissie Jolanda van der Krogt Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Feestcommissie Vacant Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Facebook/pr&publiciteit Clara Brons Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Fotopagina Cindy Moree Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Website Arthur Hopman Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Wij proberen vragen binnen drie werkdagen te beantwoorden.

Nb. Het is niet toegestaan zelf contact te leggen met de Meent, de KNSB, het Gewest of andere clubs/trainers. Heb je vragen? Stel deze dan gerust, maar altijd eerst via bovengenoemde emailadressen. (Gelieve niet via sms, app, facebook of prive-email maar via de club-email).

Samenstelling Bestuur

Voorzitter: vacant

Penningmeester: Jan Pieter Klaver

Secretaris: Cindy Moree-van Sluis

Wedstrijdsecretaris: Clara Brons

Ledenadministrateur: Rosanna Ballirano-Marotta

Algemene informatie

Algemene informatie vind je op https://knsb.nl/kunstrijden/
Via de kunstrijden pagina van de KNSB kun je de KNSB informatie over kunstrijden lezen. Je kunt onder andere de wedstrijdkalender bekijken en in de Specifieke Bepalingen staan alle regels en categorie indelingen voor het Nederlandse kunstschaatsen. Ook vind je er de selectienormen voor deelname aan het ONK en internationale wedstrijden. Informatie over je licentie vind je er ook, alsmede uitslagen en relevante reglementen. 
Via http://www.figureskatingonline.info vind je informatie over rijders en inschrijvingen wedstrijden.
Verder melden wij via facebook veel wedstrijdnieuws, clubnieuws en plaatsen wij uitslagen en foto's: https://www.facebook.com/AIJCkunstschaatsen/ 
Bezoek ook onze website: http://aijc.nl/kunstschaatsen
Een ledenpagina hebben wij ook (uitsluitend lidmaatschap voor AIJC leden).
https://www.facebook.com/groups/887005271352923/ 
Hier kun je allerlei informatie kwijt en/of een oproep doen. Iedereen kan leden aan de groep toevoegen, let er hierbij op of dit ook echt *huidige* (ouders/verzorgers van) leden van de club zijn!
Anders worden zij niet toegevoegd. Bij het delen van foto's/video's: vernoem of deze ook op onze algemene pagina mogen, dan kunnen we ze daar eventueel delen.
Wij hebben ook een fotopagina: https://www.facebook.com/AIJCkunstrijdenfotografie/
AIJC Kunstrijden Fotografie publiceert foto's van wedstrijden/evenementen. Tegen een geringe vergoeding kunt je foto's afnemen t.b.v. sponsoring van onze club.

Wedstrijden en testen

Bij wedstrijden en testen ben je altijd een uur van te voren aanwezig. Vanaf een uur van te voren heb je je kurpakje en panty aan en make up en haren zijn gedaan. (Bij een test is dit niet verplicht, alleen het rode clubjasje).
Het eerste wat je doet is je aanmelden (met je licentie) bij de desbetreffende organisatie. Daarna meld je je bij je trainer voor verdere aanwijzingen. Er is altijd begeleiding tijdens de wedstrijd of test aan de boarding (tijdens de wedstrijd). Inlopen is indien de startvolgorde/schema het toelaat onder begeleiding anders doe je dit zelfstandig. (Het schema is: 1. Inlopen, 2. rekken/strekken, 3. inspringen op het droge en 4. kür op het droge simuleren). Kinderen doen dit zelf en zonder ouders op de door de trainer aangewezen plek. Een kwartier voor inrijden trek je je schaatsen aan. Indien een kind dit niet zelfstandig kan, helpt de ouder/verzorger, waarna de ouder/verzorger de rijder weer overdraagt aan de trainer. Ouders/verzorgers zijn verder op de tribune en niet achter bij de rijders/trainers. Dit jaar wordt er een extra droogtraining aangeboden waarin de bokaalrijders leren wat een goede warming up inhoudt en hoe ze dit zelfstandig kunnen uitvoeren.
Nb. op clubwedstrijden is er in principe geen begeleiding. Deze wedstrijden worden gratis aangeboden. Rijders lopen zelf in. I.v.m. de grote druk op de wedstrijdkalender, kan het voorkomen dat een andere begeleider dan de eigen coach aanwezig is op een wedstrijd of test.

Inschrijven wedstrijden / testen

Aan het begin van het seizoen wordt er door de hoofdtrainer geïnventariseerd wie welke wedstrijden/testen gaat doen en wie in welke categorie schaatst. Via de wedstrijdadministratie krijgen jullie bericht of je je wilt inschrijven voor deze wedstrijden en wat eventueel je voorkeur heeft. (Nb. het is niet altijd mogelijk om alle wedstrijden te rijden). Er wordt betaald voor de inschrijving en de begeleiding. De tarieven kunnen per nivo en wedstrijd verschillen maar staat altijd aangegeven in de begeleidende email. Na de sluitingstermijn, ("sluiting entry") kun je je niet meer terugtrekken. Bij ziekte of annulering krijgt men geen restitutie. Inschrijving en begeleidingskosten blijven beiden verschuldigd direct na het sluitingstermijn van de wedstrijd in FSO of de deadline in de desbetreffende uitschrijving. Hiertoe krijgt men altijd bericht of een deadline via de email. In de factuur van het winterabonnement worden voor de eerste twee wedstrijden de begeleidingskosten opgenomen. Voor deelname aan wedstrijden ontvang je aparte facturen. Wedstrijdrijders rijden (m.u.v. de jaarlijkse Clubwedstrijd), alle KNSB/bokaal selectie wedstrijden per seizoen.
We streven ernaar om aan het begin van het seizoen al een algemene wedstrijdplanning te communiceren.

Schaatsen bij externen

Schaatsen bij een andere club en/of andere trainers is niet toegestaan. Lid zijn bij een club en lessen volgen bij een andere club is uiteraard niet de bedoeling. Dit geldt ook voor deelname aan externe kampen.
Niet trainen bij je eigen club heeft financiële gevolgen voor je eigen club. AIJC is een club met clubgevoel voor elkaar. In het (financieel) belang van de club is het belangrijk dat ouders op tijd aangeven indien zij een andere weg willen inslaan.
Trainen bij onbekende coaches kan tevens nadelige gevolgen hebben. Zeker bij jonge kinderen, die in de eerste jaren van het wedstrijdrijden bezig zijn, kan dit juist een technische achteruitgang betekenen in de ontwikkeling ipv progressie. Ouders kunnen dit veelal niet overzien. Vraag bij twijfel altijd op tijd een gesprek aan met de hoofdcoach om vervelende situaties te voorkomen. Tevens gaan te allen tijde de eigen clublessen tijdens het winter en zomerijs voor andere lessen. Dit geldt ook voor kampdeelname.

Vrijwilligers

AIJC organiseert veel en zonder hulp van ouders lukt dit niet. Er gaat vaak een oproep uit voor (wedstrijd/organisatie) ondersteuning. Dit stelt niet veel voor maar zonder iedereen op een bepaalde post lukt het niet. Zie je jezelf al op een bepaalde post? Zou je de club willen helpen?
Laat het ons vooral weten!
Wij zijn altijd opzoek naar speakers (oplezen punten), verkopers, baliedames/heren, boardingmedewerkers, musicoperators (cd bedienen), jurybegeleiders, koffie/thee runners. In principe gaan wij er vanuit dat als er een evenement wordt georganiseerd waaraan je kind deelneemt, dat je die dag ook een taak op je kunt nemen want je bent immers toch al aanwezig. Dat betekent dat de praktische uitvoering op de dag zelf van de bokaalrijders bij de bokaalouders ligt en van de knsb cup rijders bij de nk/knsb ouders.
De praktische uitvoering (organisatie & vrijwilligers regelen) van de waagbokaal, clubwedstrijd en wintershow ligt bij de feestcommissie en van de knsb wedstrijden/test bij het wedstrijdsecretariaat. Ook de algehele planning/coördinatie van wedstrijden/testen ligt bij het bestuur/ wedstrijdsecretariaat.

Abonnementen

Winterseizoen loopt van september - medio april en Zomerseizoen loopt van april-juli/augustus.
Men wordt tijdig geïnformeerd over de nieuwe abonnementen.
Voor vragen kun je de ledenadministratie benaderen.

Extra lesuitval

Wij proberen ten alle tijden te voorkomen dat er lessen uitvallen. Indien er extra lessen uitvallen zullen wij dit zo spoedig mogelijk communiceren. In het abonnement is rekening gehouden met 3 lessen voor onvoorziene lesuitval. Wij streven ernaar om extra uitval van lessen op een effectieve wijze in te halen, bijvoorbeeld gedurende een vakantie.

Privelessen

Extra technische lessen of choreo lessen regel je zelf via de trainer. Kosten gaan tevens via de trainer en niet via de club. Er gelden regels voor afname van privelessen tijdens het winterijs en zomerijs. Privelessen worden pas afgenomen bij een minimaal aantal af te nemen groepslessen.
Dit wordt elk jaar bij de bekendmaking van het winter en zomerabonnement gecommuniceerd.
Bij uitval coaches gaan groepslessen voor privelessen.

Extra lesuren

Overleg met de hoofdcoach. Mogelijkheden zijn:

Ochtendijs op De Meent maandag t/m vrijdag
Op maandag t/m vrijdag is het mogelijk om tussen 7:00 en 9:00 uur extra (groeps)lessen af te nemen. Je betaalt ijshuur (patch) en trainerskosten. De trainerskosten worden verdeeld over het aantal deelnemers. Beiden wordt rechtstreeks aan de trainer betaald. Ochtendijs mag je pas afnemen als het basisabonnement afneemt met tenminste 2 extra abonnementen.

Privelessen tijdens publieksuren
Het is mogelijk om extra privelessen bij de hoofdtrainer aan te vragen tijdens de publieksuren. Op publieksuren kan het natuurlijk wel drukker zijn op het ijs. Trainerskosten worden rechtstreeks aan de trainer betaald.

Zomervakantie/zomerkamp/kerstkamp
Over de mogelijkheden/kosten word je geïnformeerd door de hoofdtrainer/bestuur.

Extern patchen
Informeer bij de hoofdcoach.

Choreo / kur 

Voor de nieuwe wedstrijdrijders die instromen in de wedstrijdgroep, wordt de basiskur door de club aangeboden, additionele lessen zijn voor privé rekening.
Nieuwe kurmuziek kost 20,- en wordt contant betaald aan de trainer. De rijder ontvangt een trainings en wedstrijd cd. Dit proces verloopt tussen de choreograaf en de hoofdtrainer. Maak op tijd afspraken bij een nieuwe kur en geef op tijd aan als je hier zelf ideeën over hebt. Indien je een cd kwijtraakt of beschadigt dan betaal je opnieuw 20,-.
De kur en de kurmuziek blijft ten alle tijden eigendom van AIJC. Indien je het lidmaatschap opzegt kun je je kur niet meenemen naar een nieuwe club.
Overleg met choreograaf voor het aanschaffen/maken van het juiste wedstrijdpakje wat passend is bij je kurmuziek.
Pakjes (en panty's) kun je naast kopen (bijv. bij Karin Schaatsport, Kringelsport etc) ook rechtsstreeks via webshops kopen: kijk bijv. bij Chloe Noel, Mondor, Sagester en Jerry's. Ook op de tweedehands markt is er aanbod via verschillende facebooks sites, marktplaats en ebay.
Op maat gemaakte pakjes zijn ook mogelijk. Overleg met de choreograaf of informeer bij de ouders.
Bij kurles zorg je altijd dat je naast je trainingscd, ook je muziek op je phone hebt staan als back
up. CD spelers zijn wel eens kapot, de sleutel is wel eens weg of je bent op een ijsbaan zonder CD
speler. Deze ijsbanen hebben vaak een AUX kabeltje wat je op de koptelefoon van je phone kan
aansluiten.

Opzeggen

Als u het lidmaatschap wilt opzeggen dan dient dat vóór 1 juli voorafgaand aan het nieuwe seizoen te doen. Bij te late afmelding blijven de kosten voor het aankomende lidmaatschap (€60) nog voor een jaar verschuldigd. Opzeggen gebeurt schriftelijk via de email aan de ledenadministratie.

Betalingen

Van de penningmeester ontvang je facturen voor je winter en/of zomerabonnement, deelname aan wedstrijden en testen, deelname aan het showteam en bijv. voor je clubjasje. Betreffende de abonnementen wordt in de correspondentie altijd aangegeven of betaaltermijnen mogelijk zijn. In principe worden facturen verstuurd met een betalingstermijn van 2 weken. Indien u in termijnen wilt betalen graag aangeven bij de ledenadministratie en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Indien er niets vernomen wordt gaan wij er van uit dat de kosten in 1 keer betaald zullen worden. Maak dit altijd schriftelijk via de email en op tijd kenbaar. Op de baan worden geen afspraken gemaakt.

Uitzonderingen

In principe verleent de club geen uitzonderingen van welke aard. Wij hebben veel leden en wij kunnen niet met alle persoonlijke agenda's rekening houden. Wij waarborgen graag de continuïteit binnen de club.
Denk je toch in aanmerking te komen voor een uitzondering bijv. betreffende je abonnement of wil je een betalingsregeling treffen? Maak dit dan altijd eerst schriftelijk via de email en op tijd kenbaar.
Op de baan worden geen afspraken gemaakt.
Stuur daartoe altijd eerst een bericht naar het secretariaat.

Vertimax

Indien de hoge wedstrijdrijders (in overleg met de hoofdtrainer) op de vertimax trainen kunnen andere wedstrijdrijders (eventueel in overleg met de hoofdtrainer en onder toezicht van de hogere rijder) op de vertimax. Het is niet de bedoeling dat je sporadisch traint. Wil je geregeld op de vertimax? Maak dan een plan en overleg dit met de hoofdtrainer.

Publiciteit

Met uitzondering van de kranten in Alkmaar is het toegestaan om als lid zelf lokale krantjes aan te schrijven indien iemand een podiumplaats heeft behaald. Graag ontvangen wij te allen tijde van te voren een afschrift over het te zenden materiaal. Ook vragen wij om altijd de collega rijders (uit sportiviteit) ook te noemen van de desbetreffende categorie. Dus heeft je kind een mooie plek bemachtigd? Noem dan ook altijd even de andere AIJC leden van je categorie want we zijn immers een club. Verder zijn wij altijd opzoek naar nieuwe leden dus zet je daar ook voor in. AIJC betekent het hele jaar rond schaatsen, op elke niveau, voor elke leeftijd. Promoot dat!

Gedragsregels trainers, coaches en begeleiders

AIJC verwijst naar de knsb website https://knsb.nl/over-de-knsb/reglementen/ (Onder sub VI)

Facebooksites

Kunstschaats spulletjes/kleding verkopen www.facebook.com/groups/1612552025700318/ 

Kunstschaatsspulletjes Vlaanderen te koop www.facebook.com/groups/348434135310007/ 

Kunstschaatsspulletjes Nederland te koop www.facebook.com/groups/1640570732851551/ 

Schaatspakjes kunstschaatsen rolschaatsen schaatskleding twirling www.facebook.com/165010147036970/ 

Kringelsport www.facebook.com/kringelsport/ 

Schaatsen/ijzers (vraag altijd eerst de coach): Oomssport Den Haag Uithof/Zoetermeer Silverdome www.facebook.com/oomssport/ www.oomssport.nl/schaatsen/kunstrijden.html 

Karin Schaatssport Dordrecht www.facebook.com/KarinsSchaatssport/ www.karinsschaatssport.nl/