AIJC IJsshow 2018

aijc kunstrijden

Op zaterdag 14 april 19.00 uur & zondag 15 april 15.00 uur zullen al onze schaats-sterren hun kunsten vertonen op IJsbaan De Meent in een wervelende show die dit jaar in het teken staat van het Eurovisie Songfestival.

Vrijdag 13 april hebben we onze generale repetitie / try-out.

Tal van artiesten zijn ooit met het Songfestival bekend geworden, denk aan grote namen als Abba, Celine Dion, Cliff Richard en Johnny Logan.

Onze ijsshow Eurovision wordt een feest van herkenning met vrolijke popsongs en prachtige ballads uit zowel Nederland als de omringende landen in heel Europa.

Wie kent ze niet: Waterloo, Ding a dong, Hallelujah en meer recenter: Euphoria, Rise like a Phoenix en Heroes. Ook onze eigen artiesten doen het de laatste jaren erg goed. Og3ne, Douwe Bob en Anouk belandden in de bovenste regionen met hun songs en The Common Linnets bereikte maar liefst een 2e plaats met Calm after the storm.

aijc kunstrijden

Dit jaar vertegenwoordigt Waylon ons land en hij heeft maar 1 doel: winnen!

Wij hopen u te verrassen met een flitsende show. Achter de schermen wordt heel hard gewerkt om alle shownummers te voorzien van bijpassende kleding en attributen.

Ook de aankleding van de hal en het bedenken van een schitterend decor is een van de dingen waar de showcommissie op dit moment heel druk mee is.

Al onze schaatsers, van groot tot klein, zullen acte de presence geven! Kunstschaatsers uit de Regio Alkmaar zetten elk jaar een fantastische ijsshow neer. De optredens van beginnende schaatsers en gevorderden die meedoen op nationaal en internationaal niveau wisselen elkaar in hoog tempo af. De ijshal wordt omgetoverd in een waar theater met tribunes, professioneel licht en geluid, theaterdoeken en decor. De schaatsers krijgen allen een kür in de show en hier worden zowel kostuums, make-up en kapsels als eventuele pruiken en accessoires op aangepast!

De jaarlijkse ijsshow wordt dit jaar mede mogelijk gemaakt door het Victoriefonds!Victoriefonds

Uw kaartje is geld waard!

Dit jaar draagt de gemeente Alkmaar bij aan de ijsshow EUROVISION. Met deze subsidie willen we bezoekers van de ijsshow de mogelijkheid bieden om na de show (2e week van de meivakantie) een kunstschaatsclinic te volgen. Normaal vragen we hiervoor een financiële bijdrage maar nu kan iedereen op vertoon van het showkaartje gratis een clinic volgen!

Dus maak je familie, vrienden, klasgenootjes en buren enthousiast, want wij hopen natuurlijk op een mooie grote groep. De clinic is er voor jong en oud.

Om een inschatting te maken van het aantal belangstellenden ligt bij het mobiele verkooppunt op de Meent een intekenlijst klaar. Als u hierop uw naam, leeftijd en emailadres achterlaat, dan mailen wij u de data en tijden door zodra deze bekend zijn. Opgeven via de email kan natuurlijk ook ijsshow.aijc@gmail.com waar u uw kaarten bestelt.