Isabel Landen selectie

Heerenveen/Den Haag- Isabel Grevelt had een druk wedstrijdweekend afgelopen weekend. Op vrijdag (vorige week) reed zij de selectiewedstrijd in Thialf voor de landenwedstrijd NED-GER-NOR in Groningen. Zij plaatste zich hiervoor doordat zij tweede werd in het klassement en zo één van de vier deelnemende B junioren werd. Op de 500 meter werd Isabel overtuigend eerste en op de 1500 wist ze schade te beperken in het geweld van haar concurrenten; de snelste dame kwam zelfs onder de 2.04! De interland wordt dit weekend gehouden.

Op zaterdag deed zij mee aan de eerste Sprint League wedstrijd in Den Haag. De Sprint League is een competitie van 4 sprintwedstrijden waarvan de finale Zilveren Bal wedstrijd in Leeuwarden is. Tussendoor zijn er nog de NK-supersprint in Deventer en de NK Kortebaan in Biddinghuizen. De eerste wedstrijd wist Isabel met overmacht te winnen doordat ze op alle drie de afstanden (100-300-500) eerste is geworden en bovendien een baanrecord reed op de 300 meter. Ze staat hiermee dus eerste en gaat ook voor de eerste plaats in het eindklassement.

Isabel heeft zelf ook een stukje geschreven over haar ervaring van dat weekend.

Hallo allemaal!

Afgelopen weekend werd het EK gereden in Collalbo; maar ik heb ook niet stil gezeten!

Vrijdag had ik de selectiewedstrijd voor de 3 landenwedstrijd (Noorwegen, Duitsland en Nederland) die aanstaand weekend wordt verreden in Groningen! Ik mocht aan deze selectiewedstrijd meedoen omdat ik bij de eerste vijf was geëindigd bij de regioselectie wedstrijd, waardoor ik rechtstreeks voor het NK-allround ben geplaatst in Groningen in het weekend van 2 en 3 februari 2019.

Voordat ik naar de training op donderdag ging voelde ik het al een beetje; keelpijn! En ik dacht “neeee niet weer”, want ik was al dit jaar al een beetje ziek geweest, maar we moesten het ermee doen op vrijdag. Dus ik stond op en nam maar een paracetamol en hoopte dat het dan zou gaan.

Ik ging samen met Jacco naar Heerenveen op vrijdag en ging eerder weg van school.

In eenmaal aangekomen in Heerenveen zag ik de gespannen koppies van mijn tegenstanders en ik moest eigenlijk hardop heel erg lachen (ik heb het nog wel in kunnen houden..).

Toen ik ging inrijden voelde ik dat de lucht erg droog was aan mijn keel en ik dacht shit, maar ik moest al naar de start.

Toen ik aan de startstreep stond, stond ik te trillen, waarom weet ik niet, maar ik was niet erg zenuwachtig. Misschien toch iets zieker dan ik dacht. Ik opende na een valse start niet zo snel als ik had gewild (11.06), maar het was nog steeds erg goed! Daarna merkte ik dat mijn rondje wat meer moeite kostte en dat ik de kracht die ik wilde hebben nu juist mistte. Uiteindelijk bleek mijn eindtijd alsnog voldoende voor de winst. Dus slechte rit, maar wel maximaal resultaat.

De 1500 meter ging eigenlijk niet erg goed; ik startte behoorlijk goed met 26.7, maar ik voelde na 300 meter al veel verzuring in mijn benen. Dat was best jammer, want hierdoor werd ik eigenlijk niet moe, alleen de benen konden gewoon niet meer verder. Dit resulteerde in 2.07.89; alsnog mijn tweede tijd ooit, maar wederom niet een rit waar ik tevreden mee was (pr: 2.05.6).

Met beide tijden werd ik tweede in het eindklassement en daarom mag ik dit weekend naar de 3 landenwedstrijd in Groningen!!

Op zaterdag had ik ook een wedstrijd in Den Haag; dat was de sprintleague daar moest ik de 100/300/500 meter schaatsen! De 100 ging het best goed, 10.96 (op mijn pr) en op de 300, had ik zelfs een baanrecord (25.90)!! Op de 500 reed ik een respectabele tijd van 40.80! Het gevoel was al een stuk beter dan de dag ervoor!

Ik ben bij deze wedstrijd eerste geworden op alle afstanden de eerste geworden en leverde natuurlijk ook de winst op in het algemeen klassement; voor de eerste plaats had ik zelfs €50 gekregen en voor mijn baanrecord €20, dat vond ik erg bijzonder!

Nu op naar de interland in Groningen as weekend!!

Groetjes :)!

De Landenwedstrijd is al druk onderweg en Isabel heeft gisteren al meteen de 500m gewonnen. De komende dagen zullen we ook op dit weekend terugblikken!

BR Den Haag 300 Isabel 2019