robin holland cup

Alkmaar- Afgelopen weekend vond de Holland Cup plaats op onze thuisbaan, de Meent Bauerfeind. Dit jaar mochten er een tweetal AIJC'ers deelnemen aan deze World Cup achtige wedstrijden, Robin Groot en Joes Klijnsoon. 

Robin had zich al ver van tevoren geplaatst en wist dus dat zij sowieso mocht rijden en behaalde weer een erg hoog niveau. De eerste dag viel ze wat tegen op de 1.500 meter, maar pakte haar revanche op de 1.000 meter de dag erna. In een tijd van 1.20.38 reed zij zelfs het oude baanrecord van Ireen Wüst uit 2004 bij de junioren A aan diggelen. Later reed zij ook nog een zeer verdienstelijke 3.000 meter wat haar, net zoals op de 1.000 meter, een startbewijs opleverde voor het NK-senioren. 

Voor het oude vlaggenschip Joes Klijnsoon was deelname nog verre van zeker en reed uiteindelijk op een stukje varkenshaas en bakje vla de 5.000 meter bij de mannen. Voor het eerste sinds tijden deed hij dit nog redelijk verdienstelijk ook, in een tijd van 7.07 wat hem een plek in de middenmoot opleverede. Zoals hij zelf ook zei is dit nog lang niet het gewenste niveau, maar een kleine opsteker is het zeer zeker wel. Komend weekend staat de Eindhoven trofee alweer op het programma. Wellicht dat Joes zijn stijgende lijn daar kan doortrekken. Hij kan dan hopelijk ook het nieuwe en zeer snelle AIJC-pak rijden, dus wie weet.