board

Zoals eerder is vermeld wordt er naar ieder bestuursoverleg een kort verslag geschreven over wat er allemaal besproken wordt tijdens zo’n vergadering. Hierbij de onderwerpen en besluiten van woensdag 31 oktober.

Beleid binnen de Alkmaarsche IJsclub

Dit onderwerp staat al een tijdje op de bestuursagenda, en terecht zo vindt het bestuur. Want er valt niet te besturen als er geen gestructureerd beleid op papier staat. Daarom is het bestuur begonnen met een nieuw en helder beleidsplan. Wat is de Alkmaarsche IJsclub, wie doet wat binnen de club en wat past in welke portefeuille van de vele vrijwilligers. Deze vragen keren de laatste jaren namelijk geregeld terug waardoor er ruis ontstaat tussen de vele vrijwilligers die onze club kent. Uiteraard is het hierbij de bedoeling dat het niet op werken gaat lijken, maar wel dat alle activiteiten met dezelfde visie en doel worden opgesteld en uitgevoerd. Met andere worden voor het seizoen 2019/2020 ligt er een beleidsplan klaar waarin staat welke activiteiten wij clubbreed aanbieden; voor de junioren en ouder komt schaatskamp Inzell in de herfstvakantie bijvoorbeeld terug!

Clubkleding en trainerscontracten

Inmiddels is bekend wanneer de clubkleding geleverd gaat worden, namelijk in de tweede helft van november. De kleding zal om meerdere trainingsavonden/ochtenden zijn af te halen bij schaatswinkel Fortysix Sports. De exacte data van uitgift volgen zo snel mogelijk, vanuit het bestuur zijn wij hier voorzichtig mee omdat eerdere deadlines helaas niet zijn behaald, maar de AIJC kleding komt eraan! Indien jij nog geen clubkleding hebt besteld zal er tijdens deze momenten ook de gelegenheid zijn om de kleding te passen en alsnog te bestellen.

Omdat jullie als leden straks ook in een mooi nieuw pak rond kunnen rijden moeten we onze trainers ook, letterlijk, in een nieuw jasjes steken. Helaas is er in de afgelopen jaren veel trainerskleding verdwenen of ergens onderin een kast beland omdat hier geen toezicht op was en er ook geen regels voor waren. Om dit in de toekomst te voorkomen is de penningmeester druk bezig met het opstellen van kledingcontracten waarbij geldt dat er voor elk kledingstuk €30,- borg wordt ingehouden op de trainersvergoeding. Zo wordt er een win-win situatie gecreëerd, die naar onze mening correct is.

Sponsoring

Nadat er eerder dit jaar een sponsorplan is opgesteld kunnen wij als bestuur trots zijn dat de eerste vijf sponsoren al getekend hebben. Huisartsen Praktijk Noordhof heeft haar handtekening gezet onder een tweejarig Silver pakket. Verder zijn Emogy en Flexfysiotherapie door middel van het sponsporpakket Bronze minimaal één jaar aan de AIJC-langebaan afdeling verbonden en zijn Osteomedica en garagebedrijf Marco Schuyt de eerste die zich bij de “club van 100” hebben gevoegd.

Wedstrijden in Thialf

Naast al het leuke nieuws is er ook minder goed nieuws, dit jaar is er helaas door een miscommunicatie tussen de AIJC en Thialf geen “AIJC pr wedstrijd” mogelijk op Thialf Heerenveen. Wees niet getreurd, dit zal terugkeren in het beleidsplan zodat dit volgend seizoen niet weer gebeurd. Mocht je toch in Thialf willen rijden hou dan de wedstrijdkalender van andere clubs in de gaten, wellicht is er plek over zodat je toch nog een wedstrijd kunt rijden in Heerenveen. Vraag ook aan trainers en je clubgenoten of zij wedstrijden weten. Dan kan je er samen heen, dat is leuker dan alleen.

AIJC Interclub 2018/2019

Terug van weggeweest is de Interclub georganiseerd door de Alkmaarsche IJsclub. Op zaterdagavond 15 december vanaf 20.30 uur zal de wedstrijd van start gaan waar naast de AIJC met nog 9 andere clubs vanuit het hele land weer de strijd met elkaar aan gaan op de Meent. Het bestuur is ook al druk aan het brainstormen over hoe we de interclub gezelliger en leuker kunnen maken. Echts iets om naar uit te kijken!

Winterbeurs Pauw + Winterfair Alkmaar

Uiteraard eindigen wij op positieve wijze. De AIJC zal op twee beurzen vertegenwoordig worden door enkele afdelingen waarbij centraal staat dat de clubgepromoot word. Op 17/18 november staat er een AIJC-stand bij Pauw Recreatie in Heerhugowaard en op 15/16 december in de binnenstad van Alkmaar. Juist voor dit soort activiteiten is er budget vrijgemaakt om ook promotiematerialen aan te schaffen. AIJC beachflags en AIJC vlaggen zijn in de maak!

Voor de deelnemers aan de International Children Games zijn dit wellicht ook twee mooie momenten om ansichtkaarten te verkopen! Heb jij je nou nog niet aangemeld voor zo’n beroemde ansichtkaart, schrijf dan snel een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. dan neemt een van de deelnemers contact met je op, een kaart kost €5,- en komt volledig ten goede van de deelnemers.

Tot zover de stand van zaken. Voor het laatste nieuws houdt de website of de facebookpagina van de AIJC in de gaten!