thialf

Afgelopen weekend was er een groot deel van de AIJC junioren afgereisd naar Thialf Heerenveen om te zien of alle zomertraining baat hebben gehad. Hoe het ze is vergaan is hieronder te lezen in het wedstrijdverslag van Isabel Grevelt, veel leesplezier!

Hallo allemaal!

Afgelopen zondag 21 oktober 2018 is de AIJC weer massaal naar Thialf vertrokken, de eerste wedstrijd in Thialf voor velen, en daarom een spannende dag. Het speculeren over de tijden doet iedereen natuurlijk in zijn/haar hoofd, sommigen waren erg zeker van de nieuwe tijden die komen zouden, anderen lieten het liever op zich afkomen. De wedstrijd begon al om 17:00, maar voor die tijd waren er al een heleboel jongere schaatsers aanwezig; de oudere schaatsers waren pas rond een uur of 19:00 aan de beurt.

Rond een uur of 16:00 was ik aanwezig en stroomde Thialf langzaam vol; de opwarming kon beginnen. Tijdens de opwarming voelde je de spanning al, en persoonlijk voel ik die al meteen als ik Thialf binnenloop door die kenmerkende geur;). Om iets voor vijven begon iedereen zijn pak aan te trekken en de schaatsen stevig vast te strikken. De ijsmachine kwam van het ijs af en gretig gingen de eersten het ijs op; de wedstrijd kon beginnen; de 500 meter start!

Als eerste van de AIJC was Jerry aan de beurt, en dat begon meteen al goed; een dik pr van wel meer dan een seconde. En dat smaakte natuurlijk naar meer, dus Wisse, Leon, Paul, Casper, Stefan, Yanick en Jurian reden mooie persoonlijke records! Heerlijk om al die blije gezichten te zien. Het aanmoedigen was misschien nog wel spannender dan de rit zelf. De 500 meter was een prachtig spektakel, maar voor sommigen slechts de opwarming voor de afstand die daarna ging komen. Iedereen heeft het goed gedaan, ik ben in ieder geval trots op iedereen die heeft gereden, dat is namelijk al spannend genoeg.

Toen de 300 meter, wat een leuke afstand, maar toch wel lastig met maar één bocht en dan al klaar, je moet het maar doen; Jerry had een mooi PR! De 1500, die spannende afstand, die ik ook altijd nog beschouw als een van de moeilijkste afstanden die bestaat, maar toch hebben de toppers van de AIJC het gereden, met een paar hele sterke PR verbeteringen. Het publiek stond langs de boarding en de eersten startten weg, de eerste 300 meter van de 1500 meter. Schreeuwend langs de baan proberen om je trainingsmaatjes aan te moedigen om ze er doorheen te slepen. Voor de meeste resulteerde dit in dikke PR's; voor Wisse, Yanick, Stefan en Casper. Iedereen heeft het goed gedaan, en voor sommigen was het ook een wijze les…;). Ik heb nu al gehoord dat sommigen deze zondag in Alkmaar hun pr al willen verbeteren om een sneller pr te krijgen dan hun trainingsmaatjes/concurrenten;).

Na de 1.500m kwam de 1.000m; ik reed de 1.000m, ik vind de 1.500m veel te spannend...;). Maar waar ik op de 500m net boven mij PR zat reed ik nu voor het eerst onder de 1.20 op de 1.000m, een dik PR en wat was ik moe. Toen de 3 km, die lange afstand, waarbij het laatste rondje eigenlijk net teveel is; dat vind ik dan. Maar ook hier een PR’s voor Marco en Jurian! Iedereen goed gedaan!

Zulke snelle tijden voor iedereen en dat al aan het begin van het seizoen, we hebben blijkbaar allemaal een hele goede zomer gedraaid. En voor diegene waar het nog niet helemaal is gelukt, gewoon doorgaan, vraag om tips, slaap goed, eet goed... etc.;). Het komt erop neer je bent niet alleen! Ik ben trots op iedereen en ik hoop dat iedereen veel plezier heeft, want plezier is de motor voor prestaties, dus heb allemaal veel lol en ga vooral door met schaatsen!!

Veel groetjes Isabel Grevelt.