Foto na NK

Om nog even te memoreren naar de goed prestatie van onze rijders tijdens het NK clubs hebben Lara de Koning en Marco Bottelier hun ervaringen verwoord in een wedstrijdverslag. Veel leesplezier!

NK Clubs!
Voor het eerst werd dit jaar het officieuze NK voor clubs gehouden, en omdat er een groot team moest worden afgevaardigd, mocht ik mee rijden op de 1500 meter. De junioren mochten beginnen en legden meteen flink druk op ons oudjes door als koploper af te sluiten. De wedstrijd is wel nog erg vroeg in het seizoen waardoor het nog even wennen was, maar over het algemeen werd er bij ons ook vrij goed gereden. Hopelijk een voorteken voor een goed seizoen deze winter. Door een goede 3000 meter van Maaike stonden we na de laatste afstand nog eerste, en stonden Lekstreek en HCH achter ons op respectievelijk 6 en 40 seconde. Duidelijk was dat Patrick Roest die 6 seconde wel zou pakken, maar Kramer moest nog even aan de bak voor zijn club HCH om ons voorbij te gaan. Helaas pakte hij 45 seconde terug en ging HCH ons net nog voorbij.
De sfeer in Thialf was top en het evenement was, zeker als je bedenkt dat het pas de eerste keer was, erg goed geregeld. AIJC was als achtste geplaatst, dus met een podiumplaats mogen we super blij zijn. Al met al een zeer geslaagde dag, en nu goed trainen zodat we volgend jaar de titel mee naar Alkmaar kunnen nemen!

-Lara de Koning-

NK clubs 2018

Hoe leuk is dat om te mogen strijden met de grote schaatshelden? Met Hein Ottenspeer, Jan Smeekens, Lotte van Beek, Ireen Wust, Antoinette de Jong, Marcel Bosker, Patrick Roest en ja zelfs met Sven Kramer op het ijs te mogen staan. Hoe leuk om tussen de Jac Ories van deze wereld op het middenterrein van schaatstempel Heerenveen je onder toeziend oog van de camera’s te mogen voorbereiden op je race? En ondertussen de verrichtingen van he teamgenoten te kunnen volgen die de ene na de andere topprestatie leveren?

Ja zelfs voor een 51-jarige die door vele afzeggingen 4 dagen voor de wedstrijd was gevraagd een 3000m te rijden, nog voor ik dit seizoen überhaupt op het ijs had gestaan, was dit een dag om niet snel te vergeten. Al helemaal niet om dat onze junioren het in de ochtend zo goed gedaan hadden met een drietal eerste klasseringen ( Isabel Grevelt en Tijn Smit wonnen hun race op de op de 500 m en Robin Groot op de 1500 m)  dat we aan het einde van de ochtend als AIJC bovenaan de ranglijst stonden, voor Lekstreek en voor de hardrijders uit Heerenveen, de clubs van Patrick Roest en Sven Kramer. Onder leiding van chef de mission Roel en gecoacht door Mark en Jacco bleven de senioren in de middag ook goed presteren. Geen valse starts, geen valpartijen en geen DQ’s waardoor we tot de laatste afstand nog op een tweede plek stonden. Ik was heel blij dat ik met mijn rit kon voorkomen dat we van het podium afvielen maar wat had er kunnen gebeuren als we wel een rijder hadden gehad die 420 kon rijden (dan waren we tweede geworden) of onder de 4 minuten, dan was de enorme beker met de grote oren misschien wel naar Alkmaar gegaan.

Achteraf weet je alles van tevoren zou Cruijff gezegd hebben, het deed niets af aan deze prachtige dag en de prachtige prestatie van het team dat er stond en boven verwachting goed presteerde maar wanneer volgend seizoen er een officiële NK-clubs wordt georganiseerd (met als tip aan de organisatie, dan met een gecombineerd junioren/masters programma) zou ik zeggen; alle verloven intrekken en zorgen dat de beste AIJC’ ers staan opgesteld want een club met zoveel talent in huis verdient het om de eerste officiële kampioen van Nederland te worden!

-Marco Bottelier-