Vrijwilligers gevraagd

Het nieuwe seizoen is al paar maanden onderweg en wellicht is het sommige al opgevallen dat er een paar "grote dingen" zijn veranderd. Zo is Cock Groot, na jaren van training geven, gestopt als trainer en alleen nog als schaatser betrokken is bij de club. Grote dank naar Cock voor zijn inzet en met name het gemis van hem is al snel duidelijk geworden. Cock is jaren de gangmaker en organisator geweest van vele schaatskampen, tijdritten en andere leuke extra's, maar door het wegvallen van Cock zijn er helaas een paar van zijn initiatieven weg gevallen. De voornaamste reden hiertoe is dat er nog niemand zijn stokje daarin heeft kunnen overnemen. Dat vinden wij als bestuur heel erg jammer.

Dit brengt ons dan ook bij het grote probleem van de laatste jaren, er zijn nog niet genoeg handen om al het werk te doen. Daarom doen wij als bestuur een oproep naar alle leden en vooral naar de leden die student zijn of dit komende het studiejaar zijn. Er zijn binnen de club namelijk legio mogelijkheden om je projecten en de vereniging te koppelen. Denk bijvoorbeeld aan het organiseren van een schaatskamp en tijdritten, controleren van de financiƫn, sponsorplan schrijven, het is bijna te veel om op te noemen. Om het voor nu al iets concreter en makkelijker te maken, hebben we voor nu een korte lijst van dingen waar wij als bestuur graag gedaan zien worden:

• Organiseren van tijdritten;
  • Draaiboek maken voor schaatskampen voor de hele vereniging, zoals Leeuwaarden/Inzell/Limburg;
  • Organiseren en zorgdragen voor de schaatskampen;
  • Sponsorplan maken en uitvoeren;
  • Onderzoek doen onder de leden van wat zij willen en vinden van de vereniging.

Andere leden, of ouders/verzorgers van hen, die op enige manier kunnen helpen met deze punten zijn natuurlijk ook van harte welkom om zich te melden!

Voor iedereen die zich geroepen voelt kan zich melden bij de voorzitter van de AIJC, Menno Bakker. Stuur hem, bij voorkeur, een mailtje naar: voorzitter.lb.aijc@gmail,com.

Naast deze punten zijn er nog vele andere mogelijkheden om de vereniging te helpen. Dus moet je een externe opdracht doen voor school, iets bij/voor een bedrijf, of je wilt gewoon helpen, kom dan naar ons toe!