Robin GrootBerlijn/Heerenveen- Afgelopen weekend reden Robin Groot en Rachelle van de Griek, twee nationale toppers in hun categorie, beide hele grote wedstrijden. Robin Groot streed in Berlijn met het Nederlands team tijdens het landentoernooi om prologatie van de titel van vorig jaar en Rachelle van der Griek maakte zich op voor haar debuut op haar eerste NK sprint en dus tweede grote toernooi bij de senioren. 

 

In Berlijn stond vooral het teambelang voorop, Nederland was namelijk titelverdediger. Maar omdat het winnende team bepaald werd op basis van de uitslagen over het algemeen klassement in de verschillende categorieën, was er ook voldoende ruimte voor persoonlijk succes en dat liet Robin zich geen twee keer zeggen. Met drie zilveren, 500-1000 en 1.500 meter en één bronze medaille, 3.000 meter, over de vier afstanden en ook nog een zilveren medaille in het algemeen klassement, had Robin het druk met alle podiumceremonies. Daarnaast was het aldoor 1,2,3 voor Nederland en dus heeft ze het Wilhelmus ook nog voldoende keren kunnen oefenen voor later...

Hopelijk weet Robin deze vorm door te trekken naar het NK allround en wellicht weet ze daar dan weer een treetje omhoog te stappen, na het brons op NK sprint en dus zilver tijdens de landen wedstrijd.

 

Onze andere topper, Rachelle van de Griek, maakte dus haar debuut op het NK sprint als junior A1 en daarmee was zij ook de jongste deelneemster in het veld. Ondanks deze Benjamin status stond zij haar mannetje en wist met vier goede en hele constante ritten naar een 13de plaats te rijden in het eind klassement, net voor oud clubgenoot Danouk Bannink. Met op de tweede 500m een seizoenstijd en twee nagenoeg gelijke 1.000m tijden, 1.20:46 om 1.20:47, kan zij ook tervreden zijn over haar tijden. 

Ook Rachelle zal zich gaan opmaken voor het NK allround, al is dat wel iets dat haar wat minder ligt dan de sprint.  

Rachelle NK