pupillen nk

Groningen- Naast al het geweld van de toppers in Heerenveen en de junioren die strijden voor NK allround tickets, reden de pupillen C, B en A het nationaal Pupillen toernooi in Groningen. Dit toernooi is een officieus NK en doen alleen de aller beste van Nederland aan mee. De AIJC werd hier vertegenwoordigd door Yannick de Hoogd bij de pupillen A en Jerry Coenen streed bij de pupillen C. Door de leefdtijdsverschillen reden alle categorieen een iets ander toernooi qua afstanden. 

 

Yannick de Hoogd die in Alkmaar al iedereen zoek rijdt van zijn leeftijd en zelfs al stokoude baanrecords aan diggelen rijdt ging vol goede moed naar dit toernooi en dit bleek zeker terecht. Met een derde plek op de 1.000m en daardoor ook een derde plaats in het algemeen klassement zal hij meer dan tevreden zijn, vooral omdat de top bij de pupillen erg dicht bijelkaar zit. Daarnaast zat hij niet ver van zijn PR's en was dit wel het hoogst haalbare.

 

Jerry Coenen die als een van de jonere deelnemers voor het eerst een "groot" toernooi reed zal vooral veel plezier hebben gemaakt en geleerd hebben. Met een mooi PR op de 500m zal hij extra blij zijn. Zijn 23ste plek in het klassement geeft alleen maar ruimte voor verbetering voor volgend seizoen!

Beide mannen hartelijk gefeliciteerd met jullie prestaties en hopelijk trekken jullie dit nog het hele seizoen door.