utrecht

Utrecht- Afgelopen weekend reden Joeri van der Tuin, Wesley Hollenberg en Isa Merkuur het Landelijk plaatsingstoernooi voor het NK allround in Utrecht. Onder zware omstandigheden, veel wind; regen en zacht ijs moesten zowel de mannen als de vrouwen strijden voor het klassement dat werd wordt opgesteld over 500-1.500-3.000 meter. Aan de hand van dit klassement en eventuele aanwijsplaatsen worden de deelnemers voor het NK allround junioren A bepaald. 

 

Voor Joeri verliep het toernooi beetje wisselend. Zijn 500m op de eerste dag was nog "oké", maar de 1.500m viel tegen. Met een 14de plaatst in het algemeen klassement na de eerste moetst hij de volgende dag op de afsluitende 3.000m wel van erg goede huize komen om zich direct te plaatsen. Gelukkig stelde hij zichzelf niet teleur. Met een tijd van 4.18.09, vijfde tijd, wist hij dire plekken te klimmen in het klassement naar de 11de plaatst. Helaas net niet genoeg en voorlopig zit Joeri in de wachtkamer en hoort hij eind deze week of hij wel of niet mee mag doen; dit is afhankelijk van aantal afzeggingen en eventuele aanwijssplaatsen.

 

Voor Wesley verliep het toernooi vlekkenloos en wist hij deze met afstand te winnen! Met de snelste tijd over zowel de 1.500m als de 3.000m legde hij, met 5 tiende punt voorsprong op nummer twee, beslag op de eerste plek en is dus absoluut zeker van het NK allround. Wesley mag vooral zijn hele sterke 3.000m bedanken voor deze overwinnen, met een tijd van 4.14 pakte hij ruim 8 seconden op zijn naaste concurenten, wat dus ruim voldoende was na zijn 39.67 (9) en 1.59.16 (1). Nu dus weer op naar een belangrijk toernooi en hopen dat hij deze ook "clean" rijdt en zijn reputatie niet waar maakt...

wesley

Voor Isa Merkuur verliep het toernooi wat minder dan beide mannen. Met wat terleurstellende tijden, dat vooral kwam door de omstandigheden, stond zij na de eerste dag op een 20ste plaats. De tweede dag stond in het teken van de 3.000m, een afstand die Isa relatief goed ligt, maar helaas moest zij zich terugtrekken door lies klachten. Jammer, maar volgende jaar nog een kans!