mark

Afgelopen weekend reed Mark Ooijevaar, inplaats van de sprint kampioenschappen het WK allround voor Masters in Baselga. Dit deed hij verre van onverdienstelijk door in zijn categorie wereldkampioen te worden! Hieronder zijn verslag van de wedstrijd.

 

Afgelopen weekend een erg mooi en gezellig WK Masters met een eerste plaats in de klasse 30 in Baselga di Pine. Op de 500m was de vriezer helaas te laat harder gezet. Hierdoor extreem zacht ijs, maar in verhouding viel de 41.90 nog mee. Zaterdag ideale omstandigheden om buiten te schaatsen en twee mooie seizoentijden van 3.58.34 en 1.56.32 Op de slotafstand erg veel wind, objecten die over de baan vlogen en sterk wisselende rondetijden door wisselende wind en daarmee geen mogelijkheid voor snelle tijden 7.08.67 Jammer, maar dat hoort er ook bij buiten.

 

mark 2

 

Het WK voor Masters is een WK voornamelijk bedoelt voor amateur-rijders, vandaar dat hier vaak minder bekende namen aan mee doen of oud-toppers die gestopt zijn met professioneel schaatsen. Dit maakt het niet minder zwaar want het niveau is altijd erg hoog, vooral omdat er dus vaak ook oud-profs mee doen.

 

Mark hartelijk gefeliciteerd met deze titel! Dat moet het missen van de Grunobokaal toch wel goed maken...